אביגיל ואלי מחזיקים שלוש בקתות עץ עם קמין וג'קוזי להשכרה. בנוסף, יש בריכה מחוממת, סאונה, ארוחת בוקר ואירוח בל יתואר של הבעלים. אנשים מגיעים לכאן כדי להירגע בלי ילדים, לעתים קרובות בקבוצות קטנות של שלושה זוגות.
בכל בית יש אח. לא, אל תחשוב שזה לטובת יופי או סתם נוחות. כאן, ביער אורנים, קריר אפילו בקיץ, ובלילה תישן כמו תינוק עם חום האח, ריח קרש האורן של בית עץ ובאוויר הצח מחלון מעט פתוח. . מרפסת הבית היא המקום הכי מתוק לשבת בו בבוקר, כשהכל מתעורר, עם כוס קפה או תה, מהרהר בשקט. בכל בית יש ג'קוזי. הוא מתמלא בערב, נרות דולקים, וזה אחרי שרחצתם בבריכה אחרי סאונה יבשה.
אביגיל ואלי גרו פעם בתל אביב. אביגיל הייתה מנהלת שיווק של חברה בינלאומית גדולה. ביום בהיר אחד הם הבינו שאין להם זמן לחיות, הכל נלקח על ידי מקום העבודה. הזוג עזב הכל ונסע לדרום אמריקה. שם הם אימצו את ילדתם היחידה וחזרו לארץ בחיפוש אחר מקום בו יוכלו לנטוע שורשים ולחיות עם משמעות. איפה שאפשר ללכת יחפים על אדמה, לחוות, לבנות בית, לקבל אורחים, לאפות לחם. אז הם קנו בתי עץ לא גמורים והפכו אותם למתחם אירוח. הם הפכו את חלומם למציאות בכך שהם עשו את מה שהם אוהבים: אירוח. לארוחת הבוקר אביגיל אופה לחם מרוקאי מסורתי, פרנה. המתכון שלו פשוט: קמח, שמרים ומים. אין צורך ללוש. פשוט מערבבים בעזרת כף ומשאירים למשך 24 שעות. ואז אופים בתנור.
משפחת אביגיל היא מרוסיה. אמה דיברה רוסית ושתתה תה עם ג'ינג'ר עד יומה האחרון. שורשיה של אביגיל הם מפולין. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה ברחו סבה וסבתה לברית המועצות. הם נשארו שם עד שנות החמישים. חלק מהמשפחה התיישב בטביליסי. הוריו של אלי הם ממרוקו. אלי בונה במו ידיו את כל מה שיש במתחם. אביגיל יוצרת נינוחות וממלאת את הבית בחום.
היישוב המודרני מצפה עמוקה הוא בן ארבעים בלבד. הוא ממוקם באתר הכפר הערבי עמוקה. ערב מלחמת העצמאות חיו בו כמאה וארבעים נפשות. במהלך הלחימה לשחרור הרובע היהודי בצפת ברחו תושבי הכפר הזה והכפרים הסמוכים מבתיהם. בשנת 1980 החל להיווצר יישוב בו התיישבו בעלי מקצועות חופשיים. הם יצרו אווירה פסטורלית שאין לתאר עד כמה שוררים בה שלווה ורוגע. כעיקרון, תושבי מצפה עמוקה ממשיכים לעבוד מחוץ ליישוב, אך בנוסף לעסקי התיירות הם עוסקים גם במלאכה, כמו למשל סטודיו לקרמיקה הזה.
ההיסטוריה של עמוקה מתחילה בתקופת המשנה והתלמוד. (המאות שלאחר חורבן הבית בידי הרומאים). היישוב שנמצא כאן נקרא כפר אמיקו. הצלבנים הזכירו כפר יהודי ליד צפת, והנוסע במאה השש-עשרה, משה בסולה, תיאר את אמוקו כך: "על סוסים מצפת רכבתי לחקור את הסביבה. יש את הכפר עמוקה. השם נכון לחלוטין - הוא כמו עמק בין הגבעות. " ואמנם עמוקה ממוקמת מעל עמקי הגליל ומציע נופים עוצרי נשימה.
מורדות הרי נפתלי נראים מכאן היטב. הם יורדות אל עמק החולה, וממש מתחתינו עובר עמק נחל דישון.
עמוקה נחשב ליישוב קהילתי קטן מאוד שיכול להכיל לכל היותר 15 משפחות. 130 משפחות מתגוררות כעת באמוק.
מקום נפלא נוסף בעמוקה הוא חוות איצטרובאל. זו חוות סוסים עם בתי הארחה. לטייל ביער ברגל זה נפלא, אבל למי שאוהב ויודע לרכוב על סוס - סיבוב בשבילי היער ייראה פשוט מענג!
היער סביב היישוב שופע עשבי תיבול, פרחי אחו ומסלולי טיול יפים. טוב כאן בכל עונות השנה.
אז חזרנו לבתים של אביגיל ואלי. כאן תוכלו להירגע ולשכוח מהזמן.