Places to visit

שנה חדשה בחיפה


Description:

ההרפתקה של מצפן מרכז בחיפה ערב חגיגות השנה החדשה

Author & Co-authors
Asya Praisman (author)
אני אוהבת לטייל ולצלם את כל מה שאני רואה! כל מקום חדש שאני מבקרת בו נותן לי הזדמנות לתפוס את יופיו וייחודו של העולם. ומה שמרגש עוד יותר, זה שיש לי כישרון למצוא את המלונות הכי מדליקים. אני נהנת מלחקור ביקורות, לצפות בתמונות ולבחור מקומות שמציעים נוחות, סטייל ושירות מצוין. כשאני מוצאת כזה מלון, הוא מעלה את חוויית הטיול שלי והופך אותו לזכרון עמוק ונעים. זה פשוט מדהים לשלב את התשוקה שלי לטייל עם היכולת למצוא את המקומות הכי טובים !
Distance
2.23 km
Duration
3h 41 m
Likes
17
Places with media
14

פעם היתה זו תחנת הרכבת המרכזית בעיר. כיום התחנה הזו היא עדיין מרכזית בין תחנות הרכבת העוברות בעיר, אך למרות שזה נקרא התחנה המרכזית של חיפה, הכותרת היא היסטורית במידה רבה. כיום זה רחוק מלהיות מרכזי הן במובן של מספרי נוסעים והן מבחינת מיקום.

כיום סביבת העיר התחתית מליאה בחיים סטודנטיאליים תוססים. מכללת תלת"ן לעיצוב חזותי ותקשורת (אחת המכללות המפורסמות) ללא ספק צועדת בראש רשימת המכללות באזור.

המרכז ללימוד הגילוף נולד מתוך אהבה לעץ, לעבודה וכבוד למלאכות מסורתיות. מרכז הגילוף פועל מזה השנה השמינית במטרה לתת לאנשים עניין והזדמנות ללמוד את האמנות של עבודה בעץ באופן מקצועי, בסגנון אמנותי ובתמיכה אישית.

Uploaded by Asya Praisman

זוהי אחת המסעדות האגדיות של העיר התחתונה. האווירה שלה מחזירה את האורחים למרכז העסקים של חיפה בשנות ה -60 וה -70. התפריט שלה כולל מנות של המטבח הלבנטיני בשילוב עם מסורות אירופיות טובות של האימפריה הבריטית. המקומיים אומרים כי כאן צריך לטעום מנה מיוחדת: הארק Osbao. זהו תבשיל קדרה המבוסס על עדשים ורימונים, מוגש עם בצק מטוגן, בצל ושפע של כוסברה ושום. אומרים שהתבשיל קיבל את שמו, שפירושו "שריפה באצבעות", מכך שאנשים לא יכולים להתאפק ומתחילים לאכול בידיים - מכניסים את האצבעות לסיר, למרות תחושת צריבה בקצות האצבעות.

חנות עם כל מיני עיצובים אירופיים אלה דברים ליצור נוחות Translated with Google Translate

הרחוב הזה היה פעם הרחוב המרכזי של המושבה הגרמנית. היום הוא נקרא בן גוריון. הוא מוביל למרגלות הכרמל והגנים הבהאים. בתחילת שנות ה -2000 הוא הורחב ונבנה מחדש עם שיקום המושבה הגרמנית

Uploaded by Asya Praisman

הבניין שבו נמצא כיום קפה ארומה שימש למשפחת דיק. אברהם דיק, אבי המשפחה הגיע לארץ מן הקווקז. הוא יסד בחיפה חברה מסחרית בשנת 1878. החברה עסקה במכר ציוד חקלאי מיובא אישי והיתה אז אחת הגדולות בארץ. לאחר מותו החברה עברה בירושה לידי טימותי לנגה וגוטליב שומאכר. טימותי היה בנה של אנה לאנגה אחותו של אברהם דיק. וגוטליב שומאכר היה בעלה של מריה מבית לאנגה - אחותה של אנה. ביתם נבנה בסוף המאה ה-19 והשתרע על 4 מפלסים. בכניסה רואים היטב מעברים מקושתים וחלונות גדולים שבהם הוצגו מכונות חקלאיות וסחורות. בחלק העליון של הבניין ניתן לראות את הגמלון, המאפיין את הארכיטקטורה של הטמפלרים - הקהילה הדתית הנוצרית, שהקימה את המושבה הגרמנית בסוף המאה ה-19. כמו בבתים רבים אחרים במושבה, נהוג היה לחרוט כתובות מהברית הישנה מעל משקוף דלת הכניסה. על הבית הזה הכתובת "EBEN EZRA 1893". זוהי שנה של בנייה ומזמור: "וייקח שמואל אבן אחת, וישים אותה בין מצפה ובין שין, וקרא אותה אבן-עזר, ואמר: אלוהים עזר לנו עד כה. היום, הביטוי מסמל את עזרתו של אלוהים (כמו הביטוי "בעזרת השם"). מול הבית מעבר לכביש היה פעם מלון הכרמל, אחר-כך תחנת האוטובוסים המרכזית, ועכשיו נבנה שוב בית המלון.

מדי שנה, בחודש דצמבר, עץ חג המולד מעוטר מוצב במרכז הכיכר. חג המולד, חנוכה ולידם סמל של סרח מהווים שילוב נדיר של מה שנקרא בעיר חג החגים. חג זה מסמל קיום הדדי של מסורת יהודית, נוצרית ומוסלמית.

הבזאר המסורתי של השנה החדשה

Uploaded by Asya Praisman

בית המלון נבנה בשנת 1905 על ידי המשפחה הנוצרית אפנר מהקהילה הטמפלרית, שהקימה את המושבה הגרמנית בחיפה בשנת 1869. שתי אחיות, כריסטין והלנה, ניהלו את המלון עד תחילת שנות הארבעים. אחיהם גוטליב אפנר, שהיה בעל בית מלאכה לסוסים, סייע להם בניהול האדמיניסטרטיבי והפיננסי של המלון. ליד המלון נשתלו עצי דקל בוושינגטוניה הראשונים במושבה הגרמנית. הם ידועים הודות לגובה רב שלהם, ששימש נקודת ציון מדריך לאורחים, כך שניתן תמיד בקלות למצוא מלון. הארכיון של מכון שומאכר, הממוקם בחיפה ועוסק בחקר של ההיסטוריה של העיר, מתאר את אורח החיים במושבה הגרמנית בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה -20. הרשומות מן ההארכיון מזכירות את אחיותיו של אפנר, כמומחיות בקולינריה ידועות שם. מסעדתן שבמלון היתה מבוקשת מאוד בקרב אורחי המושבה והיתה פופולרית מאוד בקרב הקצינים הבריטים. כמו כן, מעניינת העובדה כי ועדת פיל (הוועדה הבריטית שעסקה בחלוקה של ארץ ישראל) שהתה במלון זה זמן רב. ממשלת בריטניה החליטה על גירוש חלק גדול מהקהילה הגרמנית לאוסטרליה בעקבות תמיכתה הגלויה במפלגה הנאצית. הנכסים הולאמו בידי הבריטים ונמכרו לאחר מכן לידי אנשים פרטיים. בשנת 1950 קנה שמואל דרזנר, יהודי ניצול השואה, מלון וניהל אותו עד 1978. בדצמבר 2006 המבנה נרכש על ידי חברת בניה ושופץ, תוך שמירה קפדנית על מראהו ההיסטורי (השיקום נעשה בפיקוח של המחלקה לשימור אתרים היסטוריות של עיריית חיפה). העיצוב של המלון שומר על האווירה המקורית, כולל אריחי טרקוטה, מעקות עץ מקוריים, חלונות, תריסי עץ וסגנון כללי התואם את אופיו של הבניין. חדרי אמבטיה רבים כוללים אמבט עתיק עם ארבעה רגלים, חלונות עץ ותריסים נשמרים בהתאם למקור, החדרים כוללים ריהוט מעץ אלון עתיק, ואריחי הרצפה המקוריים משנת 1905 נשמרו בחדרים ובמסדרונות רבים של המלון.

צומת דרכים בן גוריון ואלנבי. באופן אירוני מצטלבים כאן הגנרל האנגלי שהביא את ארץ ישראל לידי אירופאים ואבי האומה שהביא את ישראל לידי מדינה

כאן במקום הזה יש רחוב קטן שמוביל לחצרות. הוא נקרא דרך של שירה. על קירות בתים רשומים שרים של משוררים יהודים וערבים תושבי חיפה.

Uploaded by Asya Praisman

מסעדת דוזאן היא מסעדה שקלטה את תרבות המזרח בשילוב עם מסורות מערביות. מסעדה זו ממוקמת בפינה ההיסטורית של חיפה, שנבנתה על ידי המתיישבים הטמפלרים בשנת 1870. הבעלים של "Dozan" - פאדי Nadzhar, עיצב לבד את המסעדה, שבה הזמן היה צריך לעצור. הוא אסף רהיטים עתיקים ממרתפים ועליות גג שגילם מגיע ל-120 שנה. הרעיון המרכזי של המסעדה היה לאחד יהודים וערבים באווירה ביתית ונעימה של מסעדה אירופאית. בתפריט "דוזאן" ניתן למצוא סוגים שונים של גבינה מאיטליה וצרפת, ארוחת בוקר אנגלית, מבחר גדול של סלטים, פסטה, מנות בשר.

Uploaded by Asya Praisman

כיום, לאחר שיקום המבנה בשנת 2000, נמצא בו מוזיאון חיפה. הבניין נבנה בשנת 1869 והפך לבית האבן הראשון של המושבה הטמפלרית בארץ הקודש. הבניין שימש לאסיפת העם, אולם לדרשות ומפגשים, לבית הספר ולמועצה המקומית בו זמנית. פעמוני הגמלון מעל החזית הזעיקו על האירועים החשובים. אומרים כי הקיסר וילהלם השני נשא דרשה אל המתישבים ממרפסת הבניין במהלך ביקורו בארץ הקודש בשנת 1898. מעל משקוף הכניסה, כרגיל, יש ציטוט מהכתבים הקדושים, הפעם מוזכר המזמור: אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני.

Don't waste time for planning
Use detailed routes created by your friends and professionals.
Don't be afraid to get lost in new places!
Pinsteps - globe travel application. Travel pictures.
Don't waste time for planning
Open the world with experience of your friends and professionals without any fear.
This website uses cookies to ensure you get the best experience
OK
Share
Send
Send