מהנקודה הבגוהה של הר הכרמל נפתחת תצפית מרהיבה על כל צפון הארץ עד לגבול עם לבנון. ההרים מרחוק הם הגליל העליון. קרוב אלינו ועדין בגובה הוא - הגליל התחתון. למרגלות ההר נמצא עמק הקישון וביתי הזיקוק שנבנו על ידי הבריטים. בסמוך נמצא הנמל, שנבנה גם בתקופת השלטון האנגלי. הרחוב ישר כמו חץ העולה מהנמל אל ההר ובשני צדדיו בתים עם גגות רעפים אדומים - הוא הרחוב המרכזי של המושבה הגרמנית. החלק האמצעי של מדרון ההר היא שכונת הדר - העיר העברית הראשונה של חיפה. בה, באמצע החורשה, ניתן להבחין בכיפה אפורה - בניין הטכניון - מוסד לימודים מכובד מאוד אשר נוסד בשנות העשרים על תרומותיו מבית התה במוסקבה של ויסוצקיס.
הגן הבהאי משתרע על 19 טרסות ממוקמות מסביב למקדש - קברו של מייסד הדת הבהאית. במאה ה -19 נולדה דת זו וערכיה העיקריים הם שוויון, הרמוניה ויופי.
הגנים הבהאים מדגישים את יופיו של הנוף בשילוב עם צמחים וארכיטקטורה.
מול כנסיית המנזר סטלה מאריס (כוכב ים) ניתן לראות קבר אחים של חיילי צבא נפוליאון. נפוליאון לא הצליח לכבוש את העיר עכו שנמצאת בצדו השני של מפרץ חיפה. נפוליאון נסוג, והשאיר את חייליו הפצועים והחולים במנזר. השליט הערבי של עכו - אל ג'זאר פרץ למנזר לאחר עזיבת הכוחות העיקריים וטבח בכל מי שהיה בו.
ארמונו של המלך הורדוס הגדול התמקם בין התיאטרון להיפודרום וצפה אל הים. היה בו גם מכלול של בריכות וטרסות יפות. באותו ארמון התגוררו המושלים הרומאים של חבל ארץ יהודה לאחר מות הורדוס. אבן זיכרון ששרדה עד היום מזכירה את פונטיוס פילטוס, השליט הרומי ביהודה. הוא קבע את הארמון הזה כבית מגורים ומכאן יצא לירושלים, שם פסק את הוצאתו להורג של ישוע הנוצרי.
הביזנטים ירשו את קיסריה מהרומאים ובנו מחדש את העיר בסגנון שלהם. המבנים הפכו לקטנים יותר, הפסיפסים היו פשוטים יותר, והסמלים הפגניים הוחלפו בדמויות מהברית החדשה. עם זאת, התוכנית הכללית של העיר לא שינתה הרבה, למעט מתקני הבידור. ההיפודרום ומאוחר יותר התיאטרון ננטשו. המלאכה והמסחר פרחו. בצומת הרחובות היו שירותים ציבוריים ולאורך המדרכות היו חנויות, טברנות ומחסני העיר ירדו בדרך אל הנמל והים.
קיסריה הביזנטית כללה רבעים שלמים שנגזרו מרשת רחובות ישרים. כל אחד מהרחובות הללו נקרא קרדו או דקומאנוס - הרחוב הראשי והמשני. הרבעים נועדו לצרכים ספציפיים: למשל, רובע המרחצאות הציבוריים, או רובע המחסנים, או ארקדות הקניות.
בתקופת הצלבנים הייתה קיסריה קטנה בהרבה מאשר בתקופה הביזנטית. העיר הוקפה בחומת מבצר, אשר נבנתה במו ידיו על ידי מלך הפרנקים לואי התשיעי. חפיר רחב מלא מים רץ למרגלות חומות המבצר. גשר שזורך מעל החפיר הוביל לעיר ממזרח, אך היו גם כניסות מצפון ומדרום. במערב היה נמל - המקשר בין קיסריה לאירופה.
הנמל הקיסרי המפורסם ידוע לכל העולם הודות לפיתרון הנדסי ייחודי ויישום טכני מבריק. הנמל שרד עד היום בחורבות מתחת לפני הים. אזור האגן הפנימי של הנמל יבש והפך לקרקע. היום הוא מכוסה במדשאה.