Places to visit in Athens

אתונה ביום


Description:

היום הראשון באתונה מבטיח להיות חוויה מרגשת ומעשירה. לאחר ביצוע צ'ק אין במלון בראון אקרופול המפואר, תצאו למסע בהיסטוריה ותרבותה העשירה של העיר.

הראשון במסלול שלכם הוא האקרופוליס של אתונה, אחד מהאתרים הארכיאולוגיים המפורסמים בעולם. לאחר מכן, התפעלו מהפרתנון המדהים, ה-Erechtheion ומקדש אתנה נייקי, שכל אחד מהם מציג את המיומנות יוצאת הדופן של אדריכלים ופסלים יוונים עתיקים.

לאחר מכן, לכו אל האגורה העתיקה, לב החיים הפוליטיים, המסחריים והחברתיים של אתונה העתיקה. חקור את שרידיו וקבל הערכה לחשיבותו של אזור זה בעברה של העיר.

אחר הצהריים, טיילו בשוק הפשפשים מונסטיראקי, שם תוכלו לטעום אוכל רחוב מסורתי ולעיין בספקים הרבים שמוכרים מזכרות ומתנות.

עם ההיסטוריה העשירה שלו, הארכיטקטורה המדהימה והתרבות התוססת שלו, יום 1 באתונה בוודאי יהיה חוויה בלתי נשכחת.

Author & Co-authors
Evgeny Praisman (author)
Здравствуйте! Меня зовут Женя, я путешественник и гид. Здесь я публикую свои путешествия и путеводители по городам и странам. Вы можете воспользоваться ими, как готовыми путеводителями, так и ресурсом для создания собственных маршрутов. Некоторые находятся в свободном доступе, некоторые открываются по промо коду. Чтобы получить промо код напишите мне сообщение на телефон +972 537907561 или на epraisman@gmail.com и я с радостью вам помогу! Иначе, зачем я всё это делаю?
Distance
5.12 km
Duration
5h 58 m
Likes
7
Places with media
30
Uploaded by Evgeny Praisman

מלון בראון אקרופול ממוקם באתונה, יוון, ליד האקרופוליס ואתרים היסטוריים אחרים. המלון מציע בסיס נוח לחקר העיר ושלל האטרקציות שבה. הוא ידוע באירוח החם שלו, בשירות המעולה ובמתקנים האיכותיים, מה שהופך אותו לבחירה מושלמת לשהייה נוחה ומרגיעה באתונה. בין אם אתם מבקרים לצורך עסקים או פנאי, מלון בראון אקרופול מציע איזון מושלם ומבטיח שהייה בלתי נשכחת ומהנה בעיר המרתקת הזו.

כיכר אומוניה היא כיכר ציבורית הממוקמת במרכז אתונה, יוון. זוהי אחת הכיכרות העתיקות ביותר של העיר ומרכז תחבורה חיוני, שכן מספר כבישים משמעותיים מתכנסים בו. בנוסף, מספר מבנים ציוני דרך, כולל המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי של אתונה, השוק המרכזי של אתונה ותחנת המטרו אומוניה, מקיפים את הכיכר. כיכר אומוניה הייתה מרכז שוקק של מסחר וחיי תרבות בעבר, אך בשנים האחרונות היא התמודדה עם כמה אתגרים, כמו פשיעה גבוהה ועוני. למרות האתגרים הללו, כיכר אומוניה נותרה אתר היסטורי ותרבותי חשוב באתונה וממשיכה למשוך מבקרים ומקומיים כאחד.

פירוש השם "אומוניה" ביוונית הוא "קונקורד" או "הרמוניה". הכיכר נקראה אומוניה כדי לשקף את האידיאלים של אחדות ושיתוף פעולה שרווחו ביוון במהלך מאבקה של המדינה לעצמאות מהאימפריה העות'מאנית. השם מסמל את התקווה שהכיכר תשמש מקום התכנסות של אנשים מכל שכבות האוכלוסייה למפגש בשלום ובהרמוניה. לאורך השנים, כיכר אומוניה הייתה מקום מפגש חשוב לאתונאים וממשיכה להחזיק בערך תרבותי והיסטורי משמעותי עבור העיר והמדינה.

קרדיט תמונה

Uploaded by Evgeny Praisman

הדרך והקברים האכרניים מתייחסים לדרך ולמצבות הקבורה הממוקמות במחוז האתונאי העתיק של אכרנה. הדרך האכרניית הייתה דרך מרכזית שחיברה את העיר אתונה לצפון-מערב ולצחוז של אכרנה. לאורך הדרך היו כמה קברים מפוארים, שמשפחות עשירות בנו להנצחת יקיריהם. קברים אלו היו מקומות זיכרון משמעותיים וסמלים של מעמד ועושר בחברה האתונאית העתיקה.

הקברים לאורך הדרך האכרניאנית הם כמה מהדוגמאות השמורים ביותר של אדריכלות קבורה מיוון העתיקה והם בולטים בעיטורים הפיסוליים והכתובות המשוכללים שלהם. בנוסף, הם מספקים תובנות חשובות לגבי האמונות החברתיות, התרבותיות והדתיות של תושבי אתונה העתיקה ונחשבים למונומנטים חשובים של אמנות ואדריכלות יוונית קלאסית. כיום, הדרך והקברים אכרניאן הם יעדי תיירות פופולריים, המושכים מבקרים מכל רחבי העולם המעוניינים לחקור את ההיסטוריה והתרבות של יוון העתיקה.

Acharnae היה מחוז באתונה, יוון. הוא היה ממוקם באזור הצפון-מערבי של אטיקה, ליד האקרופוליס. בתקופה הקלאסית, דמותו של אכרנה הייתה ידועה באופיו הכפרי וכמרכז לחקלאות וייצור כלי חרס. האזור התפרסם גם בזכות תושביו החרוצים והעמידים, שנאמר כי היו בין העניים והמחוספסים שבאתונאים.

המשמעות המדויקת של השם "אכרנאה" אינה ברורה, אך משערים כי המילה באה ממקור טרום-יווני. ייתכן שהמילה הושאלה משפה ילידית מוקדמת יותר של אטיקה או נגזרה משפה שאינה הודו-אירופית. ייתכן שהשם נקשר גם למילה היוונית "מטענים", שפירושה "קוץ" או "גדילן". יתכן שהשם נבחר בגלל אופיה המחוספס והקשה של האדמה באזור או בגלל אופיים הדוקרני או הקשה של האנשים שחיו בה. עם זאת, המשמעות המדויקת של "אחרנה" נותרה נושא לוויכוח ולספקולציות מלומדים.

האכרנים, כפי שכונו תושבי המחוז, נודעו בקשרי הקהילה החזקה שלהם ובתמיכתם בדמוקרטיה שצמחה באתונה במאה ה-5 לפני הספירה. הם היו ידועים גם באומץ לבם ובגבורה, שכן רבים נלחמו כהופליטים בקרבות נגד הפרסים והספרטנים.

כיום, נדמה העתיקה של אכרנה זכורה כאחת הקהילות הביקורתיות והמשפיעות ביותר באתונה הקלאסית. מורשתו ממשיכה להיחגג באמנות, ספרות וארכיאולוגיה של יוון.

הכיכר נבנתה במחצית השנייה של המאה ה-19, במקום בו עברה פעם חומת העיר של אתונה הקלאסית. במהלך הבנייה התגלו קברים עתיקים. בית העירייה והבנק מתארים את הארכיטקטורה הניאו-קלאסית של תקופה זו.

אתה יכול למצוא את הפסל של פריקלס בכיכר כמחווה של האתונאים לשליטם האגדי.

פריקלס היה מדינאי וגנרל מפורסם של אתונה העתיקה שחי מ-495 לפנה"ס עד 429 לפנה"ס. הוא היה אחד המנהיגים הבולטים של הדמוקרטיה האתונאית ומילא תפקיד חיוני בפיתוח הדמוקרטיה והתרבות האתונאית. במהלך הקריירה הפוליטית הארוכה שלו הפך פריקלס את אתונה למרכז כוח ותרבות משמעותי בעולם העתיק. לעתים קרובות מיוחס לו מעמד המייסד של תור הזהב האתונאי.

פריקלס זכור בזכות תרומתו לאמנויות ולארכיטקטורה, שכללה את בנייתם של רבים מהמבנים המפורסמים ביותר באתונה, כולל הפרתנון, הארכטאום והפרופילאה. הוא זכור גם בזכות נאומיו ותמיכתו בעם האתונאי, מה שזיכה אותו בפופולריות רבה והפך אותו לאחת הדמויות האהובות ביותר באתונה העתיקה.

כיום, פריקלס זכור כאחת הדמויות המשפיעות ביותר ביוון הקלאסית. מורשתו ממשיכה להיחגג בהיסטוריה ובתרבות של יוון והעולם המערבי.

פריקלס נשא את דברי ההספד המפורסמים שלו, נאום לכבוד החיילים האתונאים שמתו במהלך המלחמה הפלופונסית הראשונה, בו שיבח את מעלותיו וערכיו של העם האתונאי ואת הישגי העיר-מדינה. להלן קטע ממקרא ההספדים של פריקלס, כפי שתועד על ידי ההיסטוריון תוקידידס:

"מה שאני משבח הוא האיש האמיץ, שאינו נרתע מהמוות, אלא פוגש אותו פנים אל פנים; אשר במלחמה, לא נרתע בצעקות קו הקרב, ולא נסחף בשלום על ידי הנאות החיים. אדם כזה הוא אזרח אמיתי, וארצו טובה לו יותר. ואל לנו לשכוח שלאזרח טוב צריך להיות לב אציל ולהיות מוכן לתת את חייו למען המדינה אם צריך ."

בקטע זה, פריקלס מדבר על תכונותיו ומעלותיו של האזרח האתונאי, ומדגיש את החשיבות של אומץ, חוסר אנוכיות ומחויבות לרווחת המדינה. פריקלס ביקש לעורר השראה ולרומם את העם האתונאי באמצעות דבריו, ועודד אותם לאמץ את הערכים והאידיאלים שלדעתו עומדים בלב הדמוקרטיה האתונאית.

Uploaded by Evgeny Praisman

מונאסטיראקי היא שכונה במרכז אתונה, יוון, הידועה בחיי הרחוב התוססים שלה, ציוני דרך היסטוריים וסצנת הקניות השוקקת. האזור נקרא על שם שוק הפשפשים מונסטיראקי הסמוך, יעד פופולרי לתיירים ולמקומיים כאחד.

למונסטיראקי היסטוריה עשירה שראשיתה בימי קדם והייתה בעבר האתר של האגורה הרומית, אחד ממקומות השוק המובילים של אתונה העתיקה. בתקופה העות'מאנית הייתה השכונה מוקד פעילות מסחרי והפכה לכור היתוך של תרבויות ודתות.

במאה ה-19 עברה מונאסטיראקי מודרניזציה והתחדשות משמעותית, עם בניית מבנים ורחובות חדשים, והשכונה הפכה ליעד קניות ובילוי פופולרי עבור תושבי העיר.

כיום, מונאסטיראקי הוא אחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר באתונה, הידוע ברחובות הצרים והמפותלים, ציוני הדרך ההיסטוריים, כמו ספריית אדריאנוס, וחיי הרחוב השוקקים שלה, עם רוכלי רחוב שמוכרים הכל ממזכרות ועד אוכל רחוב יווני מסורתי.

מונאסטיראקי היא שכונה בעלת היסטוריה עשירה ומרתקת וחלק תוסס ודינמי באתונה המציע למבקרים הצצה למורשת התרבותית העשירה של העיר ולחיי הרחוב התוססים של העיר.

Uploaded by Evgeny Praisman

מסגד Tzistarakis הוא מסגד היסטורי הממוקם במונאסטיראקי, אתונה, יוון. המסגד נבנה במאה ה-18 בתקופה העות'מאנית כאשר אתונה הייתה חלק מהאימפריה העות'מאנית. הוא שימש בתחילה כמקום תפילה לקהילה המוסלמית בעיר והוא אחד המבנים הבודדים ששרדו בעיר מהתקופה העות'מאנית.

המסגד נקרא על שמו של בונה, ציסטראקיס, ביורוקרט עות'מאני עשיר שגם בנה עוד כמה מבנים חשובים באתונה בתקופה העות'מאנית. המסגד עוצב בסגנון עות'מאני מסורתי, עם כיפה מרכזית ומספר כיפות קטנות יותר.

כיום, מסגד ציסטראקיס הוא מוזיאון הפתוח למבקרים שיכולים להתפעל מהמאפיינים הארכיטקטוניים המדהימים שלו וללמוד על ההיסטוריה העות'מאנית של העיר. המסגד נחשב לנקודת ציון חיונית באתונה ומזכיר לנו את המורשת התרבותית העשירה והמגוונת של העיר.

בסך הכל, מסגד ציסטראקיס הוא בניין מרתק ומשמעותי היסטורית המציע הצצה ייחודית להיסטוריה העשירה של אתונה והאימפריה העות'מאנית.

צילום מאת Dimitris Manolaros - עבודה עצמית, CC BY-SA 4.0

Uploaded by Evgeny Praisman

ספריית אדריאנוס הייתה מרכז תרבות ומחקר באתונה העתיקה, יוון, שנבנה על ידי הקיסר הרומי אדריאנוס במאה ה-2 לספירה. זו הייתה אחת הספריות החשובות בעולם העתיק והייתה מרכז למידה וידע עבור תושבי אתונה.

הספרייה עוצבה בסגנון יווני קלאסי, עם אולם מרכזי גדול מוקף בחדרים קטנים יותר, והיא הייתה ממוקמת באגורה הרומית, אחד ממקומות השוק המובילים של אתונה העתיקה. הספרייה הכילה אלפי מגילות, כולל יצירות של כמה מגדולי ההוגים של העולם העתיק, כמו אפלטון, אריסטו והיפוקראטס.

כיום ניתן לראות את חורבות ספריית אדריאנוס בשכונת מונאסטיראקי באתונה ונחשבות לנקודת ציון חיונית למורשת התרבותית העשירה של העיר. למרות מאות שנות הנזק וההזנחה שספגה הספרייה, המבקרים עדיין יכולים להתפעל ממאפייניה האדריכליים המרשימים ולדמיין איך זה להיות סטודנט או חוקר במוסד המפואר הזה.

בסך הכל, הספרייה של אדריאנוס היא חלק מרתק מההיסטוריה של אתונה ומהווה עדות לתפקידה של העיר כמרכז למידה וידע בעולם העתיק.

תמונה מאת Carole Raddato

Uploaded by Evgeny Praisman

שער אתנה ארכגטיס הוא מבנה עתיק בעיר העתיקה של אתונה, יוון. הוא נבנה בתקופה הרומית ושימש כאחת הכניסות הראשיות לאגורה. השם "ארצ'גטס" מתייחס לאלה אתנה, שנחשבה לאלת הפטרונית של אתונה ומילאה תפקיד מרכזי בחיי הדת והתרבות של העיר.

השם "אתנה ארצ'גטיס" נגזר מהשפה היוונית ומתייחס לאתנה, אלת החוכמה, האומץ, ההשראה, הציוויליזציה, החוק והצדק, לוחמה אסטרטגית, מתמטיקה, כוח, אסטרטגיה, אומנויות, אומנות ומיומנות עתיקה. . "Archegetis" הוא תואר שפירושו "מנהיג" או "שליט".

אז, ניתן לתרגם את השם "אתנה ארכגטיס" כ"אתנה המנהיגה" או "אתנה השליט", המשקף את מעמדה כאלת הפטרונית של אתונה ואת תפקידה בחיי הדת והתרבות של העיר.

השער נבנה משיש ועוטר בפסלים ותבליטים המתארים סצנות מהמיתולוגיה היוונית, כולל תמונות של האלה אתנה ושל אלים וגיבורים אחרים. השער היה חלק מבני האגורה ושימש לשליטה בגישה לעיירה ולחגיגות והנצחה של אירועים וניצחונות חשובים.

כיום ניתן לראות את שרידי שער אתנה ארכגטיס בלב אתונה ונחשבים לנקודת ציון חיונית למורשת התרבותית העשירה של העיר. למרות מאות שנים של נזק והזנחה שספג השער, המבקרים עדיין יכולים להתפעל מהמאפיינים הארכיטקטוניים המרשימים שלו ולדמיין איך זה היה ללכת דרך הכניסה המפוארת הזו לעיר העתיקה של אתונה.

בסך הכל, שער אתנה ארכגטיס הוא חלק מרתק מההיסטוריה של אתונה ומהווה עדות למורשת התרבותית העשירה שלה ולתפקידה המרכזי בעולם העתיק.

תמונה מאת C messier - עבודה עצמית, CC BY-SA 4.0

Uploaded by Evgeny Praisman

האגורה הרומית ומגדל הרוחות הם שני מונומנטים עתיקים הממוקמים בלב אתונה, יוון. האגורה הרומית נבנתה במאה ה-1 לספירה ושימשה כשוק המוביל של אתונה העתיקה. זה היה מרכז מסחרי הומה שאליו הגיעו אנשים לסחור בסחורות ועסקו במסחר.

מצד שני, מגדל הרוחות נבנה במאה ה-2 לפני הספירה ושימש כמכשיר לשמירה על זמן וכשבשבת. זה היה מגדל בצורת מתומן מעוטר בפסלים ובאפריזים שתיארו את שמונה הרוחות, כל אחת עם האישיות והתכונות המיוחדות שלה. הבניין צויד גם בשעון שמש ובשעון מים, המאפשרים לתושבי אתונה לעקוב אחר הזמן והעונות המשתנות.

כיום ניתן לראות את שרידי האגורה הרומית ומגדל הרוחות בשכונת מונאסטיראקי באתונה והם נחשבים לנקודות ציון חיוניות למורשת התרבותית העשירה של העיר. למרות מאות שנות הנזק וההזנחה שספגו המונומנטים הללו, המבקרים עדיין יכולים להתפעל מהמאפיינים הארכיטקטוניים המרשימים שלהם ולדמיין איך זה היה ללכת דרך השווקים ההומים ולשמור על הזמן בלב אתונה העתיקה.

בסך הכל, האגורה הרומית ומגדל הרוחות הם חלקים מרתקים מההיסטוריה של אתונה ומהווים עדות למורשת התרבותית העשירה של העיר ולתפקידה המרכזי בעולם העתיק.

[תמונה מאת מחבר לא ידוע - עותק JSTOR של Noble & The Antiquities of Athens (כרך א')" 1762. תחום ציבורי] (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5132124)

Uploaded by Evgeny Praisman

מעיין קלפסידרה היה נקודת ציון ידועה באתונה העתיקה, יוון. הוא היה ממוקם ליד החצר המרוצפת של קלפסידרה, מקום התכנסות פופולרי בעיר. המעיין נקרא על שם המילה היוונית "קלפסידרה", שפירושה "מים גנובים", כי נאמר שהוא נעלם במהירות.

מעיין קלפסידרה היה מקור מים משמעותי עבור אזרחי אתונה וזכה להערכה רבה בזכות אספקת המים האמינה והנקייה שלו. הוא גם נחשב לקדוש והיה קשור לאל היווני העתיק של השאול, האדס.

כיום ניתן לראות את שרידי המעיין של קלפסידרה ליד האקרופוליס באתונה והוא נחשב לנקודת ציון חיונית למורשת התרבותית העשירה של העיר. למרות מאות שנות הנזק וההזנחה שספג המעיין, המבקרים עדיין יכולים להתפעל מהמאפיינים הארכיטקטוניים המרשימים שלו ולדמיין איך זה היה לשאוב מים ממקור חיוני זה בלב אתונה העתיקה.

בסך הכל, מעיין קלפסידרה הוא פיסה מרתקת מההיסטוריה של אתונה ומהווה עדות למורשת התרבותית העשירה של העיר ולתפקידה המרכזי בעולם העתיק.

המקום החיוני של המעיין על המפגש בין דרך פריפטוס לפנאתנאית הופך את המקום הזה לייחודי.

Peripatos היא מילה יוונית המתייחסת לשביל הליכה מקורה או מעוטר עמודים. ביוון העתיקה, אסכולות לפילוסופיה פריפטיות נקראו על שמם של שבילים אלה, ששימשו לדיונים ודיונים פילוסופיים.

אחד מבתי הספר הפריפטיים המפורסמים ביותר היה ה-Liceum באתונה, שנוסד על ידי אריסטו וידוע במסלול ההליכה המכוסה הייחודי שלו, שבו הפילוסוף ותלמידיו היו מעורבים בדיונים פילוסופיים תוך כדי הליכה. נוהג זה הוליד את המונח "פריפטי", המתאר מישהו שהולך או נוסע ממקום למקום, במיוחד לצורך עבודה או כדי לתת הרצאות או דיונים.

הפילוסופיה הפריפאטית התאפיינה בדגש על התבוננות, חקירה ויישומים מעשיים של ידע, והיא מילאה תפקיד משמעותי בהתפתחות המחשבה המערבית. כיום עדיין משתמשים במונח "פריפטטי" לתיאור פילוסופים וחוקרים העוסקים בדיונים ובוויכוחים פילוסופיים, וכן כל מי שמטייל או הולך ממקום למקום.

הדרך הפנתנאית הייתה דרך היסטורית באתונה העתיקה, יוון. הציר הראשי חיבר בין המרכזים הדתיים והפוליטיים הגדולים של העיר ושימש לאירועים דתיים ופוליטיים חשובים.

אחד האירועים המפורסמים ביותר לאורך הדרך הפנאתנאית הייתה התהלוכה הפנתנאית, תהלוכה דתית המתקיימת מדי ארבע שנים לכבודה של האלה אתנה. במהלך המצעד נישאה גלימה בשם פפלוס מהאקרופוליס לפרתנון, שם הוצגה לפסל האלה.

הדרך הפנאתנאית הייתה גם מרכז מסחרי משמעותי, וסוחרים השתמשו בה כדי להוביל סחורות ולהתחבר ללקוחות. היא הייתה גדושה בחנויות, טברנות ועסקים אחרים והיה מרכז חשוב של פעילות כלכלית באתונה העתיקה.

כיום עדיין ניתן לראות באתונה את שרידי הדרך הפנאתנאית, והיא נחשבת לחלק מהותי מהמורשת התרבותית של העיר. למרות מאות שנים של נזק והזנחה, המבקרים עדיין יכולים להתפעל מהמאפיינים הארכיטקטוניים המרשימים של הדרך ההיסטורית הזו ולדמיין איך זה היה ללכת לאורכה במהלך שיא הכוח והשגשוג של אתונה העתיקה.

צילום מאת George E. Koronaios - עבודה עצמית, CC BY-SA 4.0

Uploaded by Evgeny Praisman

מקדש אתנה נייקי הוא מקדש יווני עתיק המוקדש לאלה אתנה, הממוקם על האקרופוליס של ניקי. המקדש נבנה במאה ה-5 לפני הספירה ונחשב לאחת הדוגמאות המוקדמות ביותר למסדר היוני באדריכלות היוונית. אתנה ניקי הייתה אלת הניצחון, והמקדש הוקדש לה כסמל לכוח הצבאי האתונאי ולהצלחה על אויביהם.

המקדש היה מורכב ממרפסת קטנה שנתמכת על ידי ארבעה עמודים יוניים, ובתוכו פסל של ניקי. המקדש שוחזר בתחילת המאה ה-20 ונחשב כיום לאחת הדוגמאות השמורים ביותר של אדריכלות יוונית עתיקה. המבקרים יכולים להתפעל מהפרטים המורכבים של פסלי המקדש ומהאלמנטים הארכיטקטוניים של המקדש וליהנות מנופים פנורמיים של העיר ממיקומה על האקרופוליס.

תמונה מאת ג'ורג' א. קורוניוס

Uploaded by Evgeny Praisman

הדום, הידוע כיום ככן אגריפס, הממוקם ממערב לפרופילאה של אתונה ובגובה זהה למקדש אתנה ניקה מדרום, נבנה לכבודו של אומנס השני מפרגמון בשנת 178 לפנה"ס כדי להנציח את ניצחונו בפנתנאים. מרוץ מרכבות משחקים. גובהו 8.9 מטר. זה היה הבסיס של קוודריגה מברונזה, בגודל טבעי, כנראה מונע על ידי אומנס ואחיו אטאלוס השני. לקראת שנת 27 לפני הספירה הוחלפה מרכבה זו במרכבה אחרת, שהוקדשה על ידי העיר אתונה למרקוס אגריפס, חתנו של אוגוסטוס, כהוקרה על שחזור האודיאון של אתונה מול האגורה של אתונה; הוא נעלם בתאריך לא ידוע.

יומנס השני היה מלך פרגמון, ממלכה הלניסטית בטורקיה של ימינו, במהלך המאה ה-2 לפני הספירה. הוא שלט משנת 197 לפנה"ס עד 159 לפנה"ס וידוע בעיקר בזכות כיבושיו הצבאיים, הרחבת שטחה של הממלכה ותמיכה באמנויות ובמדעים.

תחת שלטונו של Eumenes II, פרגמון הפכה למרכז תרבותי מרכזי, הידוע בספרייה שלה, שנאמר כי מכילה למעלה מ-200,000 מגילות. המלך גם בנה יצירות ציבוריות ומוסדות רבים, כולל תיאטרון, אולם התעמלות ומקדש, שסייעו לבסס את פרגמון כמרכז משמעותי של תרבות ולמידה.

יומנס השני היה פטרון האמנויות והמדעים. הוא נתן חסות לבנייתו של מזבח פרגמון המפורסם, מקדש ענק המוקדש לעבודת האלים ואחד ההישגים האדריכליים המרשימים של התקופה ההלניסטית.

כיום, Eumenes II זכור כאחת הדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה של פרגמון וכפטרון של האמנויות והמדעים. מורשתו ממשיכה להשפיע על העולם המודרני, והיסטוריונים וארכיאולוגים חוקרים בהרחבה את שלטונו.

צילום מאת Andrzej Otrębski

Uploaded by Evgeny Praisman

ה-Propylaia (אוית גם Propylae) הייתה השער המונומנטלי לאקרופוליס של אתונה, יוון, שנמצא בכניסה למצודה. הפרופיליה נבנתה במאה ה-5 לפני הספירה ונחשבת לאחת הדוגמאות החשובות ביותר של אדריכלות יוונית קלאסית. הוא תוכנן על ידי האדריכל מנסיקלס והורכב ממבנה מרכזי בעל שני אגפים ששימשו כניסות לאקרופוליס.

הפרופיליה הייתה מעוטרת בשפע פסלים ואלמנטים ארכיטקטוניים, כולל עמודים, פדימנטים ואפריזים. המבקרים באקרופוליס היו עוברים דרך הפרופיליה כשהם נכנסו למצודה, מה שהופך אותה לסמל חשוב לעוצמתה וליוקרה של העיר.

כיום, חלק גדול מהפרופיליה אבד או ניזוק במשך מאות שנים. ובכל זאת, חלקים משמעותיים שוחזרו, מה שמאפשר למבקרים לקבל תחושה של הוד המקורי והמצוינות הארכיטקטונית שלו. כתוצאה מכך, הפרופיליה נותרה אחת מנקודות הציון האייקוניות ביותר של אתונה והיא נחשבת עדות למיומנות יוצאת דופן של אדריכלים ופסלים יוונים עתיקים.

Uploaded by Evgeny Praisman

פסל אתנה פרומאכוס היה פסל ברונזה ענק של האלה היוונית אתנה שניצב על האקרופוליס של אתונה. הפסל נבנה במאה ה-5 לפני הספירה והיה אחד הפסלים הגדולים והמרשימים שלו. הוא נוצר על ידי הפסל הנודע פידיאס, הידוע גם בעבודתו על הפרתנון.

פסל אתנה פרומאכוס הוצג כלוחם המחזיק מגן וחנית, המסמל את תפקידה של אתנה כפטרונית אתונה ואנשיה. הפסל היה כה ענק עד שנאמר שהוא נראה מהנמל של העיר, מה שהופך אותו לסמל חשוב לעוצמתו וליוקרה שלו.

לרוע המזל, הפסל של אתנה פרומצ'וס אבד עם הזמן, ומיקומו המדויק אינו ידוע. עם זאת, תיאורים עתיקים וייצוגים אמנותיים של הדמות מספקים הצצה לגדולתה המקורית ומסייעים לשמר את זיכרונה לדורות הבאים.

תמונת שחזור מאת ליאו פון קלנזה - מוזיאון פינקוטק, מינכן, תחום ציבורי

Uploaded by Evgeny Praisman

הפרתנון הוא מקדש המוקדש לאלה אתנה, הממוקם על האקרופוליס של אתונה, יוון. הוא נבנה במאה ה-5 לפני הספירה ונחשב לאחת מיצירות המופת הגדולות של האדריכלות היוונית הקלאסית. המקדש תוכנן על ידי האדריכל איקטינוס והפסל פידיאס, שיצרו גם את פסל אתנה בתוך המקדש.

הפרתנון ידוע בפרופורציות האלגנטיות וההרמוניות שלו, בעיטורים הפיסוליים המורכבים ובשימוש בסדר הדורי, אחד משלושת הסגנונות העיקריים של האדריכלות היוונית הקלאסית. המקדש נבנה באמצעות שיש מהאי הסמוך פנטליקוס ונחשב לסמל של עושרה וכוחה של אתונה.

במהלך מאות השנים, הפרתנון עבר שינויים משמעותיים, כולל נזקים ממלחמות וביזה ומאמצי שיקום ושימור. כיום, הוא נותר אחד מציוני הדרך האיקוניים ביותר של אתונה וסמל למורשת התרבותית העשירה של העיר. זהו יעד תיירותי פופולרי ונחשב ליצירת מופת של ארכיטקטורה יוונית קלאסית שממשיכה לעורר השראה ולהערים מבקרים ברחבי העולם.

צילום של שרון מולרוס - פרתנון

Uploaded by Evgeny Praisman

מקדש זאוס פוליאס היה מקדש המוקדש לזאוס, מלך האלים במיתולוגיה היוונית, השוכן באקרופוליס של אתונה, יוון. זה היה אחד המקדשים המוקדמים והחשובים ביותר באקרופוליס, שהוקדש להגנה על העיר ואנשיה.

מקדש זאוס פוליאס היה ממוקם ליד הפרופילאה, השער המונומנטלי לאקרופוליס, ונחשב לאחד המרכזים הדתיים והפוליטיים החשובים ביותר של אתונה העתיקה. זה היה גם המיקום של פסל הפולחן של זאוס, פסל עץ שנאמר על ידי הפסל האגדי אנדווס.

כיום, שרידים קטנים ממקדש זאוס פוליאס נהרסו או אבדו עם הזמן. עם זאת, תיאורים וייצוגים עתיקים של המקדש מספקים הצצה לפאר המקורי שלו ומסייעים לשמר את זכרו עבור הדורות הבאים. למרות הרס, מקדש זאוס פוליאס נותר חלק מהותי מההיסטוריה והמורשת התרבותית של אתונה העתיקה והוא ממשיך להיחקר על ידי היסטוריונים, ארכיאולוגים וחוקרים קלאסיים.

Uploaded by Evgeny Praisman

ה-Erechtheion הוא מקדש הממוקם על האקרופוליס של אתונה, יוון. הוא נבנה במאה ה-5 לפני הספירה והוקדש לאתנה ולפוסידון. המקדש ידוע בעיצוב הארכיטקטוני יוצא הדופן שלו, הכולל מספר מאפיינים ייחודיים, כמו מרפסת הקריאטידים, שורה של שישה עמודים פיסוליים נשיים.

הארכתיאון נבנה במקום בו, על פי האגדה, נקבר המלך המיתולוגי של אתונה, ארכתאוס. המקדש נחשב אפוא לאתר דתי ותרבותי חשוב ולסמל למורשת ההיסטורית והמיתולוגית של העיר.

ה-Erechtheion נבנה באמצעות שיש מהאי הסמוך פנטליקוס ועוטר בשפע בפסלים ואלמנטים ארכיטקטוניים, כולל עמודים, חזיתות ואפרוסים. למרות כמה נזקים במשך מאות שנים, חלק ניכר מהארכטאון נשמר ושוחזר, מה שמאפשר למבקרים לראות את הפאר המקורי שלו ואת הפרטים המורכבים שלו.

ה-Erechtheion נחשב לאחד מציוני הדרך החיוניים והאיקוניים ביותר של אתונה וממשיך להיות יעד תיירותי פופולרי, שמושך אליו מבקרים מרחבי העולם שמתפעלים מהעיצוב האדריכלי יוצא הדופן ומהמורשת התרבותית העשירה שלו.

ארכתאוס היה מלך אתונה המיתי במיתולוגיה היוונית. אמרו שהוא היה בנו של האל הפיסטוס ושל אלת האדמה גאיה ונחשב לאחד השליטים המוקדמים של אתונה.

במיתולוגיה, ארכתאוס נודע בגבורתו ובחוכמתו וזכה לזכותו בכמה הישגים חיוניים, כולל תבוסת האנקלדוס הענק והגנת אתונה מפני צבא הפלישה של האמזונות. נאמר גם שהיה פטרון האמנויות ונודע באדיקותו ובמסירותו לאלים.

ארכתאוס היה קשור גם למקדש העתיק באקרופוליס של אתונה, המכונה הארכתאון, שנאמר כי נבנה במקום בו נקבר. מקדש זה נחשב לאחד מאתרי הדת והתרבות החשובים של אתונה העתיקה והוא היה מעוטר בשפע בפסלים ואלמנטים ארכיטקטוניים.

כיום, ארכתאוס נותר דמות חיונית במיתולוגיה היוונית, וסיפורו ממשיך להיחקר ולזכור כחלק מהמורשת התרבותית העשירה של יוון העתיקה.

Uploaded by Evgeny Praisman

גבעת אראופגוס היא גבעה סלעית הממוקמת באתונה, יוון. הוא ממוקם ליד האקרופוליס ונקרא על שמו של ארס, אל המלחמה היווני.

בימי קדם, גבעת אראופגוס הייתה המקום בו התקיימה מועצת האראופגוס, אחד המוסדות הפוליטיים והמשפטיים החשובים ביותר באתונה. המועצה הורכבה מאריסטוקרטים ומילאה תפקיד משמעותי בניהול המשפט ובייעוץ לאספה האתונאית בנושאים מהותיים של חוק ופוליטיקה.

גבעת אראופגוס הייתה גם אתר דתי חשוב שהוקדש לארס ומזוהה עם פולחן האל. בתקופה הקלאסית, הגבעה הייתה גם מקום פופולרי לדיונים פילוסופיים והייתה קשורה לתורתו של הפילוסוף הגדול סוקרטס.

כיום, גבעת אראופגוס היא יעד תיירותי פופולרי ונחשבת לנקודת ציון חיונית באתונה, הקשורה למורשת התרבותית, הפוליטית והדתית העשירה של העיר. המבקרים יכולים להתפעל מהנופים המרשימים של הגבעה על העיר ומההיסטוריה העשירה שלה ומשמעותה התרבותית.

ארס הוא אל המלחמה, האלימות וההרס היווני. הוא היה אחד משנים עשר האלים האולימפיים והעריץ אותו ברחבי יוון העתיקה, במיוחד בספרטה, שם הוא נחשב לאלוהות הפטרונית.

ארס הוצג כצעיר חזק ונאה, שתואר לעתים קרובות בשריון ובכלי נשק, המסמל את תפקידו כאל המלחמה. הוא היה קשור לדם ולאלימות של הקרב ולאומץ ולגבורה של חיילים. עם זאת, למרות תכונות הלחימה שלו, ארס תואר לעתים קרובות באור שלילי, נתפס כאכזרי וחסר הבחנה במעשי האלימות שלו.

במיתולוגיה, ארס היה בנם של זאוס והרה והיה מעורב לעתים קרובות בסכסוכים וקרבות על פני האדמה ובעולם התחתון. הוא הוצג לעתים קרובות כיריב של אלים אחרים, ביניהם אתנה, אלת החוכמה והלוחמה, ואפרודיטה, אלת האהבה והיופי, שעמה נאמר כי היה לו רומן.

למרות המוניטין שלו כדמות אלימה ושנויה במחלוקת, ארס נשאר אלוהות חיונית וסגידה לרווחה ביוון העתיקה. כתוצאה מכך, מורשתו ממשיכה להיזכר בספרות הקלאסית, באמנות ובתרבות.

צילום מאת טראיאנוס "נוף האקרופוליס מאראופגוס"

Uploaded by Evgeny Praisman

האגורה העתיקה של אתונה הייתה מקום התכנסות חשוב ביוון העתיקה ושכנה בלב אתונה. הוא שימש כמרכז שוק, פוליטי ודתי. האגורה הייתה מוקפת בכמה מבנים חשובים, כולל מקדש הפיסטוס, הסטואה של אטאלוס והתלוס. האגורה הייתה חלק מהותי מחיי היומיום באתונה העתיקה ושימשה לפעילויות שונות כמו מסחר, פוליטיקה וחברה. כיום האתר מהווה אתר ארכיאולוגי ואטרקציה תיירותית פופולרית.

תמונה מאת A.Savin

Uploaded by Evgeny Praisman

האודיאון מאגריפס היה תיאטרון מקורה גדול באתונה העתיקה, שנבנה על ידי מרקוס ויפסניוס אגריפס, חבר קרוב וגנרל של הקיסר הרומי אוגוסטוס. התיאטרון שימש למופעים מוזיקליים, והאקוסטיקה שלו הייתה ידועה. היה לו קיבולת ישיבה של כ-3,000 עד 5,000 צופים והוא היה ממוקם בפינה הצפון מערבית של האגורה העתיקה של אתונה. האודיאון היה חיוני לחיי התרבות האתונאים ואירח קונצרטים ותחרויות מוזיקליות. כיום נותרו רק יסודות המבנה, אך תיירים עדיין מבקרים באתר.

מרקוס ויפסניוס אגריפס היה מדינאי וגנרל רומי שחי משנת 63 לפנה"ס עד 12 לפנה"ס. הוא היה חבר קרוב ואיש אמונו של הקיסר הרומי אוגוסטוס ושימש כיד ימינו. אגריפס מילא תפקיד משמעותי בעליית אוגוסטוס לשלטון ועזר לו להביס את מארק אנטוניוס וקליאופטרה בקרב אקטיום בשנת 31 לפני הספירה. הוא גם היה מפקד צבאי מצליח, הוביל כוחות רומאים במספר קרבות וביסס את שליטתה של האימפריה הרומית בעולם הים תיכוני. אגריפס היה גם מהנדס ואדריכל מוכשר שאחראי על בניית מספר מבנים ופרויקטי תשתית חשובים ברומא ובמקומות אחרים, כולל האודיאון של אגריפס באתונה.

[תמונת שחזור מ-MOLESKINE A(https://2.bp.blogspot.com/-LOm5I5I_Qqs/Tuc1UK8EI9I/AAAAAAAAAP1A/YNT4q9d2UT0/s1600/od1.bmp)

Uploaded by Evgeny Praisman

הסטואה של אטאלוס הייתה שביל הליכה או אכסדרה מקורה בשתי קומות באגורה העתיקה של אתונה, יוון. הוא נבנה על ידי המלך אטאלוס השני מפרגמון במאה ה-2 לפני הספירה ושימש כשוק וכמקום התכנסות. הסטואה הייתה ממוקמת לאורך הצד הצפוני של האגורה והייתה נקודת ציון חיונית בעיר. הוא היה עשוי משיש ואורכו היה כ-115 מטרים ורוחבו 20 מטרים. לסטואה היו חזית עמודים וגג שטוח, ועמודים הן בפנים והן בחוץ תמכו בה. הסטואה שוחזרה בשנות ה-50 וכיום היא מוזיאון המכיל חפצי אמנות מהאגורה, כולל כלי חרס, מטבעות ופסלים. הסטואה של אטאלוס היא אטרקציה תיירותית פופולרית ודוגמה משמעותית לארכיטקטורה יוונית עתיקה.

אטאלוס השני פילדלפוס היה מלך פרגמון, עיר בטורקיה של ימינו, משנת 159 לפנה"ס עד 138 לפנה"ס. הוא היה בן לשושלת אטאליד ושלט בתקופה של שגשוג והתפשטות עבור ממלכת פרגמון. תחת שלטונו הפכה העיר לאחד המרכזים התרבותיים והאינטלקטואליים של העולם ההלניסטי. אטאלוס השני היה פטרון האמנויות והמדעים ותמך בבניית מספר יצירות ציבוריות, כולל הסטואה של אטאלוס באתונה. הייתה לו גם נוכחות פוליטית וצבאית מוצקה והיה בעל ברית אדיר של הרפובליקה הרומית. לאחר מותו, ירש את אטלוס השני אחיו, אומנס השני, שהמשיך להרחיב את ממלכת פרגמון.

צילום מאת חורחה לאסקר מאוסטרליה

Uploaded by Evgeny Praisman

אנדרטת הגיבורים בעלי השם הייתה קבוצת פסלים באתונה העתיקה שכיבדה את הגיבורים בעלי השם. עשרת האתונאים בחרו לתת את שמם לשנה ולשמש כפקידים מדי שנה. קבוצת הפסלים הייתה ממוקמת במרכז האגורה העתיקה והייתה סמל חשוב של הדמוקרטיה האתונאית. האנדרטה כללה עשרה פסלי ברונזה או שיש של גברים, כל אחד מייצג את אחד הגיבורים בעלי השם. קבוצת הפסלים נחשבה ליצירת מופת של אמנות יוונית עתיקה והייתה חלק מהותי מהמורשת התרבותית האתונאית. למרבה הצער, אנדרטת הגיבורים האפוניים כבר לא קיימת, והמראה המדויק שלה אינו ידוע, שכן הוא נהרס לפני מאות שנים. עם זאת, שרידיו ותיאוריו על ידי סופרים עתיקים סיפקו מידע רב ערך על החשיבות התרבותית והפוליטית של קבוצת הפסלים באתונה העתיקה.

תמונה מאת C messier

Uploaded by Evgeny Praisman

מקדש אפולו פטרוס היה מקדש באתונה העתיקה שהוקדש לאל אפולו כפטרון האבות. הוא היה ממוקם ליד האגורה העתיקה והיה אחד המקדשים החשובים באתונה. המקדש נבנה במאה ה-5 לפני הספירה ושימש לאירועים דתיים ופוליטיים. הפריסה והמראה המדויק של המקדש אינם ידועים היטב, שכן הוא נהרס במאה ה-5 לספירה, ורק היסוד שלו נותר כיום. עם זאת, המקדש היה סמל משמעותי לקשר בין האל אפולו לבין משפחות ואבותיו של העם האתונאי. מקדש אפולו פטרוס היה חיוני לחיי הדת והתרבות האתונאית העתיקה. שרידיו נותרו אטרקציה תיירותית פופולרית וחלק הכרחי מההיסטוריה של העיר.

תמונה מאת Tomisti

Uploaded by Evgeny Praisman

מקדש הפיסטוס (המכונה גם תזיון) היה מקדש יווני עתיק המוקדש לאל הפיסטוס, אל הנפחים והאומנים. המקדש היה ממוקם באגורה העתיקה של אתונה ונחשב לאחד המקדשים היוונים העתיקים השמורים ביותר. הוא נבנה במאה ה-5 לפני הספירה ומהווה דוגמה קלאסית למסדר האדריכלות הדורי. המקדש נבנה משיש והיה לו עמוד עמודים ייחודי של שישה עמודים בכניסה ועמוד עמודים נוסף של ארבעה עשר עמודים לאורך צדדיו. בתוך המקדש היה פסל פולחן של הפיסטוס. מקדש הפיסטוס היה אתר דתי ותרבותי חשוב באתונה העתיקה וממשיך להיות אטרקציה תיירותית פופולרית כיום.

לפי המיתוס, הפיסטוס נולד לזאוס והרה ונחשב לילד מכוער ומעוות, מה שהוביל לכך שהוא נזרק מהר האולימפוס על ידי אמו. עם זאת, בסופו של דבר הוא מצא את דרכו חזרה להר האולימפוס והפך לאלוהי הנפחים והאומנים.

הפיסטוס היה ידוע במיומנותו כנפח וביצירת חפצים חיוניים רבים במיתולוגיה היוונית, כולל השריון של אכילס והמגן של פרסאוס. הוא גם יוחס ביצירת האישה הראשונה, פנדורה, כעונש לאנושות.

הפיסטוס היה מזוהה לעתים קרובות עם הר הגעש, והאמינו שיש לו את הצריף שלו מתחת להר אטנה בסיציליה. הוא נודע גם בערמומיותו וביכולתו להערים על האלים האחרים. לדוגמה, במיתוס אחד, הוא תפס את ארס ואפרודיטה ברומן אהבה ולכד אותם בשרשרת בלתי שבירה, מבייש אותם מול האלים האחרים.

הפיסטוס היה נערץ כאלוהי האומן ולעתים קרובות תואר כצורר, העובד במחספו, מוקף בכלי מקצועו. הוא היה קשור גם לכוח הפיזי והמוסרי של עבודה קשה ועבודה כנה, מה שהפך אותו לאלוהות פופולרית בקרב אומנים ואומנים.

תמונה שצולמה על ידי מעלה הסרטון, w:es:Usuario: Barcex

Uploaded by Evgeny Praisman

הסטואה של זאוס אלותריוס, הידועה גם בתור הסטואה של זאוס משחררת, הייתה סטואה יוונית עתיקה (עמוד עמודים) הממוקמת באגורה העתיקה של אתונה. הוא נבנה בסוף המאה ה-5 לפני הספירה ומוקדש לזאוס אלותריוס, אל החירות. הסטואה שימשה כמרחב ציבורי להתכנסויות ודיונים פוליטיים, והיא נתפסה כסמל למחויבות האתונאית לדמוקרטיה ולחופש.

הסטואה של זאוס אלותריוס הייתה בניין ארוך ומלבני עם עמודים של עמודים לאורך החזית והאחורי שלו. הוא היה עשוי שיש ובעל גג, שסיפק מחסה מפני פגעי מזג האוויר. הסטואה היה אחד ממבני הציבור החשובים ביותר באתונה, והוא שימש את תושבי אתונה לניהול עסקים פוליטיים ולדיון בנושאים חשובים של היום.

המראה והגודל המדויקים של הסטואה של זאוס אלותריוס אינם ידועים היטב, מכיוון שהיא נהרסה, ורק הבסיס שלה נותר כיום. עם זאת, זה חלק בלתי נפרד מהמורשת האדריכלית של אתונה. היא נותרה אטרקציה תיירותית פופולרית וסמל חשוב למחויבותה של העיר לדמוקרטיה ולחופש.

שחזור מאת Samikha Jaiswal

צילום פסל זאוס מאת Harijs Tumans Dr. hist. Harija Tumana בלוגים

Uploaded by Evgeny Praisman

מזבח שנים עשר האלים היה מזבח יווני עתיק באגורה של אתונה. זה היה במת אבן מלבנית עם חומה נמוכה סביב ההיקף ושימשה לאירועים דתיים ופוליטיים. המזבח הוקדש לשנים עשר האלים העיקריים של הפנתיאון היווני, כולל זאוס, הרה, פוסידון, דמטר, אתנה, אפולו, ארטמיס, ארס, אפרודיטה, הפיסטוס, הרמס ודיוניסוס.

על פי המסורת, מזבח שנים-עשר האלים שימש לביצוע טקסים דתיים שונים, כגון קורבנות, חילות נפש והשבועה. הוא שימש גם לאירועים פוליטיים, כמו השבעת השופטים וקריאת החוקים. המזבח סימל את הקשר ההדוק בין דת ופוליטיקה באתונה העתיקה והיה חלק מהותי מהמורשת התרבותית והדתית של העיר.

כיום מזבח שנים עשר האלים אינו קיים עוד, אך שרידיו נמצאו במהלך חפירות ארכיאולוגיות באגורה של אתונה. האתר ממשיך להיות אטרקציה תיירותית פופולרית וחיוני להיסטוריה של העיר.

צילום מאת Rahul Sharma

Uploaded by Evgeny Praisman

אחת האטרקציות המרכזיות במונאסטיראקי היא שוק הפשפשים מונסטיראקי, שמתקיים בימי ראשון ומהווה מקום פופולרי לתיירים ולמקומיים כאחד לחנות מזכרות, עתיקות וסחורות אחרות. בשכונה יש גם כמה כנסיות היסטוריות, כולל כנסיית הפנטנאסה, שראשיתה במאה ה-11.

מונאסטיראקי ממוקם גם ליד כמה מנקודות הציון המפורסמות ביותר של אתונה, כולל האקרופוליס, האגורה העתיקה והאגורה הרומית. השכונה מהווה מוקד פעילות ויעד פופולרי לתיירים ולמקומיים, עם מגוון חנויות, מסעדות ובתי קפה.

מונאסטיראקי הפכה ליעד תיירותי פופולרי בשנים האחרונות, ובתי מלון חדשים, חנויות ומתקנים תיירותיים רבים נבנו כדי לתת מענה למספר ההולך וגדל של מבקרים. עם זאת, למרות השינויים הללו, השכונה הצליחה לשמור על אופייה המסורתי, והיא ממשיכה להיות חלק מהותי מהמורשת התרבותית וההיסטורית של אתונה.

השם "Monastiraki" נגזר מהמילה היוונית "monastirion", שפירושה "מנזר קטן". מקורו של השם הזה הוא מכנסיית הפנטנאסה, שהייתה פעם מנזר ביזנטי ונמצאת עד היום בשכונה. הכנסייה היא מהעתיקות באתונה ונחשבת לחלק מהותי מההיסטוריה והמורשת התרבותית של העיר.

עם הזמן, השם "מונאסטיראקי" נקשר לכל השכונה, וכיום נעשה בו שימוש נרחב כדי להתייחס לאזור המקיף את הכנסייה ולשוק שמסביב לה. עם זאת, למרות הצמיחה וההתפתחות של הקהילה בשנים האחרונות, השם "מונאסטיראקי" נותר תזכורת להיסטוריה ולמשמעות התרבותית שלה לעיר אתונה.

תמונה מאת Georgekok-Greece - עבודה עצמית, CC BY-SA 4.0

Uploaded by Evgeny Praisman

המיטה המקומרת של נהר ארידנוס הייתה מבנה יווני עתיק באתונה. נהר ארידנוס היה מקור מים חיוני לעיר, והמיטה הקמורה נבנתה כדי לתעל ולווסת את זרימת המים.

נהר הארידנוס מקורו במעיינות בגבעות הסמוכות וזרם דרך העיר, עובר דרך האגורה העתיקה ונקודות ציון חיוניות אחרות. בנוסף, נקשר הנהר עם מיתוסים ואגדות שונות, כולל סיפורו של פאתון, שנאמר כי נפל לנהר לאחר שאיבד שליטה על מרכבת השמש. במיתולוגיה היוונית, פאתון היה בנם של אל השמש הליוס ונימפת האוקיינוס קלימנה. על פי המיתוס, פתון קיבל את המשימה להסיע את מרכבת השמש על פני השמים, אך הוא לא הצליח לשלוט על הסוסים ולבסוף נפגע על ידי ברק של זאוס. כתוצאה מכך, מסופר שגופתו נפלה לנהר הארידנוס.

השם "ארידנוס" קשור לנהר אחר במיתולוגיה היוונית, נהר ארידנוס שבעולם התחתון. אמרו שהנהג הזה הוא מקום המנוחה האחרון של פאתון וגיבורים שנפלו אחרים.

המיטה המקומרת הייתה מבנה תת-קרקעי גדול שרץ מתחת לרחובות אתונה. הוא היה מורכב מסדרה של קמרונות מקושתים שתמכו באפיק הנהר ומנעו מהנהר הצפה. המערכת נבנתה מאבן ונועדה להחזיק מעמד במשך מאות שנים, לעמוד בפני אלמנטים ולחץ של המים הזורמים.

התאריך המדויק של בניית המצע הקמור של נהר ארידנוס אינו ידוע, אך מאמינים כי הוא נבנה בתקופה הקלאסית של ההיסטוריה היוונית, בסביבות המאה ה-5 לפני הספירה. המבנה היה חלק מהותי מהתשתית של העיר והיה מכריע להישרדותה ולשגשוגה של אתונה.

כיום, המצע המקומר של נהר הארידנוס אינו קיים עוד, אך שרידיו נמצאו במהלך חפירות ארכיאולוגיות באתונה. האתר קריטי להיסטוריה של העיר ומספק תובנות לגבי כישורי ההנדסה והחידושים הטכנולוגיים של היוונים הקדמונים.

תמונה מאת George E. Koronaios - עבודה עצמית, CC BY-SA 4.0

Uploaded by Evgeny Praisman

Bairaktaris Taverna היא מסעדה יוונית המגישה מאכלים ומשקאות יווניים מסורתיים. זהו סוג של מסעדה הידועה באווירה הידידותית, המוזיקה התוססת והאוכל הלבבי שלה. Bairaktaris Taverna מציעה בדרך כלל תפריט הכולל מנות העשויות עם מרכיבים טריים, כגון בשרים על האש, פירות ים, ירקות ומטבלים וממרחים שונים. זהו מקום פופולרי בקרב מקומיים ותיירים להתאסף וליהנות מאוכל ומשקאות טובים בסביבה רגועה וחגיגית.

השם "Bairaktaris" הוא מילה יוונית שניתן לתרגם למשמעות "בעל פונדק" או "שומר בית מרזח". בהקשר זה, Bairaktaris הוא שם משפחה המזוהה בדרך כלל עם מי שמפעיל טברנה או מסעדה, מה שיכול להסביר מדוע השתמשו בשם לשם טברנה. המילה "bairaktaris" מגיעה מהמילה היוונית "bairake", שפירושה "פונדק" או "טברנה".

תמונות מאת מסעדת Bairaktaris

29
30
Don't waste time for planning
Use detailed routes created by your friends and professionals.
Don't be afraid to get lost in new places!
Pinsteps - globe travel application. Travel pictures.
Don't waste time for planning
Open the world with experience of your friends and professionals without any fear.
This website uses cookies to ensure you get the best experience
OK
Share
Send
Send