Places to visit

רובע האמנים ועיר תחתית


Description:

ירידה באחד הרחובות האגדיים של קייב - מורד אנדראוס הקדוש, רובע האומנים וסיפורי רחוב, כיכר ההסכמים - ליבה של העיר התחתית ועליה ברכבת בסגנון כרמלית של חיפה אל העיר העליונה

Languages: HE
Author & Co-authors
Evgeny Praisman (author)
Здравствуйте! Меня зовут Женя, я путешественник и гид. Здесь я публикую свои путешествия и путеводители по городам и странам. Вы можете воспользоваться ими, как готовыми путеводителями, так и ресурсом для создания собственных маршрутов. Некоторые находятся в свободном доступе, некоторые открываются по промо коду. Чтобы получить промо код напишите мне сообщение на телефон +972 537907561 или на epraisman@gmail.com и я с радостью вам помогу! Иначе, зачем я всё это делаю?
Distance
3.09 km
Duration
2h 0 m
Likes
65
Places with media
24

מוזיאון כנסיית המעשר הוא מוסד לחקר ושיחזור אחת הכנסיות הראשונות בתולדות העיר קייב בפרט ובתולדות רוסייה של קייב בכלל. היא נבנתה בשלהי מאה ה-9 לסה"נ והייתה הכנסייה הראשונה בתולדות רוסיה אשר נבנתה מאבן.

Uploaded by Evgeny Praisman

כנסיית המעשר היא הכנסייה הראשונה שנבנתה מאבן ושימשה כקתדרלה מרכזית של העיר קייב. המלך וולדימיר – זה שהביא את הנצרות לקייב צווה להקצות את החלק העשירי מכל רכושו לטובת הכנסייה ובכך חידש את המנהג היהודי הקדום אשר היה באותם ימים לשם דבר במסורת הנוצרית. מכן נגזר גם שמו של הכניסה. הכנסייה נהרסה מספר פעמים עד שכל מה שנותר ממנה – יסודות בלבד. יחד עם זאת, מכון לחקר הכניסה מצליח לשחזר את ההמראה שלה ואף מדבור על בנייתה מחדש.

Uploaded by Evgeny Praisman

פסל משעשע זה מנציח דמויות מספר של סופר אוקראיני מיכאל סטאריצקי. הוא כתב את ספרו "שני ציפורים במכה אחת" או בשמו המקורי: "ריצה אחרי שני ארנבות" בשנת 1888 ובהומור ייחודי וסטירה נוקבת מבקר הסופר את תהפוכותיה של המהפכה התעשייתית שפקדה את האימפריה הרוסית בכלל ואת עיר קייב בפרט. הדמות הגברית – מר גולוחבוסטוב - בלגניסט עני וחוצפן עם שאיפותיו של נפוליאון מגלם בסרט שחקן רוסי ידוע אולג בוריסוב ואת דמות האישה – אלמנה אשירה שעל כספה מתיימר להתחתן גולוחבוסטוב. כאן נסיים את המסלול הזה ונעבור למסלול הבא – אמנות והיסטוריה.

Uploaded by Evgeny Praisman

כנסיית אדריאוס הקדוש – תלמידו של ישו אשר הצטרף אליו על שפת ים כינרת נחשב למי שקיים ביקור בגבע זו עוד הרבה לפני שקייב נוסדה כעיר והשעיר כאן צלב אשר בעצמאותו קיבלו הסלבים בימי ולדימיר את הנוצרות. דמותו של אנדריאוס הקדוש אף נמצא בפסל של אולגה הקדושה עיד עם קיריל ומתאוס אשר הביאו ויסדו את האומה הרוסית של קייב – בימיה השונים. הכנסיה נבנתה בעמצא מעה 18 בפקודתה של אימפרטורית הרוסית – יליזבטה (אליזבת) – בתו של פיטר הגדול. איטלקי רסטרלי - אדריכל הכנסייה הוא אותו האדריכל שבנה בסנט פטרסבורג את הארמון המלכותי. בעצם על שם אנדיראוס הקדוש נקרא כל הרחוב ויורד מהעיר העליונה אל העיר התחתית – ממנה התחילה להתפתח העיר קייב.

פסלו של המשורר הלאומי טראס שבצ'נקו הוא פסלו של הפסל הידוע קבאלרידזה. כאן, ליד אולפנו יש מספר פסלים ידועים אשר מוצגים תחת שמיים פתוחים. הפסל של שבצ'נקו הוא פסל עשו מבטון והינו העתק של פסל העשוי מנחושת שהוצב לראשונה בעיירה רומנה.

הפסל של ירוסלה החכם גם פרי יצירתו של קבלרידזה והעתק של הפסל הזה נמצא על שער הזהב של קייב ברחוב ירוסלבוב וואל במרכז העיר. הפסל השלישי בסדרה יחד עם פסלו של טראס שבצ'נקו הוא הפסל של דוכסית אולגה – מיסדת השושלת המלכותית של קייב.

Uploaded by Evgeny Praisman

כאן נמצא למעשה הבית והמוזיאון של איבן קבאלרידזה אשר נחשב באוקראינה של היום לאחד הדמויות הבולטים בעיצובה של האומה. קבאלרידזה נולד בשלהי מאה ה-19 לאב גרוזיני ואם אוקראינית. הוא למד ציור ופיסול בקייב, סנט פטרסבורג ופריס. עוד בתחילת דרכו יצירותיו לא מצאו חן בעיניי השלטון הסובייטי ורבבית מיצירותיו נאסרו או הושמדו כך, למשל הפסל של אולגה. בימי השלטון הנאצי בקייב בזמן מלחמת העולם השנייה הוא כיהן כממונה על ענייני התרבות בעיר ולמעשה שיתף פעולה עם נאצים.

Uploaded by Evgeny Praisman

בנין יפה זה קרואי בפי המקומיים – מבצר של ריכרד לב הארי. אין, כמובן שום קשר בין הבניין שנבנה בסוף מאה 19 לבין מלך אנגליה של מאה 12, אבל הצורה וסגנון בנייתו, אכן מזכיר את האדריכלות האנגלית של מבצרים של ימי הביניים. הבניין נבנה לצורכי השכרת דירות בעת פיתוחה הכלכלי של קייב בשלהי מאה ה-19. יזם ובעלים של הבניין ראה, כך אומרת המסורת, בניין דומה בירחון הנדל"ן של סנט פטרבורג, ורצה לבנות דומה בעירו קייב. האגדה העירונית מיחסת לבניין מסתוריות רבה. כך, אומרים שבשנת 1904 התחוללה שרפה ענקית. לאחר מכאן, הבעלים – מר אורלוב נורה למוות במזרח הרחוק. אשתו התקשה לסיים את בנייה של הבניין הרעועה ומכרתו בגרושים. הבעלים החדשים לא הצליח להשכירו כי היו רעשים מוזרים. כך נמשכה המסורת הרעה ואף קישרה את הבניין עם כוחות האפלים. ולפתע אחד הבנאים מצא מקור הבעה: קליפת הביצה בארובת ההסקה של הבניין היא זאת שיצרה את הרעשים המוזרים כאשר נשפי רוח עברו דרכה. מאז הבניין שינה את דרכו והפך לאחד האהובים על הציירים ואנשי בוהמה.

Uploaded by Evgeny Praisman

מכאן נשקף נוף יפה אל העיר התחתית. למעה משם התחילה קייב את תולדותיה. הגדה המערבית של נהר דנפרו היוותה את תחנת מעבר עבור ספינות מסחר אש נעו בין ביזנטיון לבין העמים הצפוניים. מאוחר יותר נוצר צורך בעיר מבוצרת והוקמה העיר העליונה. הרחוב קישר בין שני חלקים והוביל למעלה מעיר נמל אל עיר אצולה. מכאן לפי אחת הגרסאות שם של הגבע – גבעת הנאנחות. כי אנשים נאנחו בעלייה. גרסה שנייה סוברת כי במקום זה היה משמר העיר העליונה וחיילי המשמר היו אהובים על בחורות העיר התחתונה אשר הגיעו לכאן לאנחות ולמשוך תשומת ליבם של החיילים.

מסורת לקיים שוק אמנים ברחוב מאוד עתיקה. כיום אפשר לפגוש פה מגוון רחב של דברי אמנות וחפצי עתיקות. זה המקום להתמקח, לדבר עם מקומיים ולחוות את העיר החופשית של קייב.

Uploaded by Evgeny Praisman

כאן נמצאת אחת הגלריות החדישות של קייב היא פלורינט. הרעיון שלה – זה יצירת גלריה כפורטל למציאות אחרת, שבה מוצג עולם היצירה במישורים הבאים: אמנות, אמנות חזון, אמנות דיג'יטל, ריאליזם פנטסטי, פופסורליזם, הפשטה ותחומים אחרים של אמנות פסיכדלית של ציור ופיסול. כאן משמעים מוסיקה טובה ומיצרים ואווירה ידידותית וחמה. מגישים תה צמחים ומנהלים חנות מזכרות של אמנים.

Uploaded by Evgeny Praisman

כאן, בבניין זה במשך 13 שנים התגורר סופר מפורסם – אד הסופרים הגדולים של המאה ה-20 – מיכאל בולגקוב. לאוזן הישראלית יותר מוכרת יצירתו "הסטן ממוסקבה". הבניין גם ידוע בשם "בית של משפחת טורבין". שם זה מלאכותי ונוצר הודות לדמויות מספרו אחר של בולגקוב אשר מתאר את המהפכה הבולשביקית בקייב.

המורד על שם אנדריאוס הקדוש מוביל אל הכיכר הגדול אשר שימש מקום למסחר עוד בימיה הראשונים של קייב.

Uploaded by Evgeny Praisman

רגע לפני שעוזבים את הרחוב העתיק ביותר של קייב, כדאי לבקר במוזיאון קטן שמיועד כולו לתולדות הרחוב הזה. כאן אין צורך להבין דברים או לקרוא וללמוד. כאן פשוט נמצאים החפצים המקוריים, התמונות, הכרזות וכו' אשר מאפשרות לעבור בזמן ולחוש את הרחוב והעיר אשר חווינו זה עתה. למי שיודע יידיש – יוכל לקרוא את האותיות העבריות ולהבין את השפה אשר כבר מזמן לא נשמעת בקייב.

Uploaded by Evgeny Praisman

פסל זה הוקדש למצביע (גטמן) אוקראיני בשם סגאידצ'ני. הוא הנהיג את הקוזקים במאה ה-16 ושירת את המלכים של הכתר הפולני. עבורם כבש אדמות בדרות המדינה ולחם נגד טורקים כמו כן השתתף בצד הפולני בכיבוש מוסקבה. זאת היתה התקופה כאשר אוקראינים עוד היו בין רוסים ופולנים ולא כל כך בחרו צד. זאת הייתה התקופה לפני חמלניצקי אשר קרת ברית עם רוסים למאות שנים.

Uploaded by Evgeny Praisman

אנו נמצאים בכיכר מאוד חשובה ועתיקה של העיר. כאן למעשה פעמו החיים המסחריים של קייב עוד מימי היווסדה. בכיכר נערכו הסכמים, נחתמו שטרות מחר, החליפו שכרות ותססו חיים. כשאר מונגולים כבשו את קייב והרסו את העיר העליונה, כאן המשיך המסחור ומרכז העיר עבר לכאן. הבניין הגדול מרכז שימש כאכסניה ומלון לשוכרים. שפ הכיכר – קונטראקטוביה – משמע כיכר ההסכמים.

מזרקת שמשון הגיבור הינה אחד העתיקות בעיר. עוד לפני המזרקה היה כאן מקור מים אשר הובילו ממעניינות עוד בימיה של קייב העתיקה. במרוצת שנים החליטו לבנות גג מעל המזרקה וגם ליפות אותה. כך נוצר המבנה עם כיפה ושמשון הגיבור המנצח את האריה.

Uploaded by Evgeny Praisman

פסל זה מנציח את הפילוסוף המשורר והאינטלקטואל האוקראיני -גריגורי סקובורודה. הוא היה מעין מורה מהלך, מורה דרך רוחני ואיש הליכות. הוא למד ולימד במוסד העתיק של קייב להשכלה גבוהה אשר נמצא ממש ממול לפסל. הפסל הוא הפסל הידוע קבלרידזה. בשנות ה-70 של המיה ה-20 כאשר הוקם הפסל קבאלרידזה כבר היה בן 90. לפי הפסל גריגורי סקובורודה היה אמור לשאת את הברית החדשה, להיות יחף ולהחזיק צלב. השלטונות הסובייטים התנגדו לכך וספר הברית החדשה הפך לתיק, צלב לא היה ועל רגליו "נעלו" נעלי הליכה של ימי קדם. אצל סטודנטים של האוניברסיטה יש מסורת לגעת בנעליו של הפסל – מביא מזל בבחינות.

בניין זה של נחשב לעתיק ביתור בין כל בנייניי האקדמיה. הוא נבנה בצו גטמן מזפה אשר שירת את פיטר הגדול במלחמתו נגד שוודים. כאן, בבין הזה לד ולימד סקובורודה.

בניין האקדמיה הינו אחד היפים והוותיקים בקייב. המוסד להשכלה גבוהה זה נקרא אקדמיה עו דמאה -18. האקדמיה היא אחת המוסדות להשכלה גבוהה הוותיקים באירופה המזרחית.

Uploaded by Evgeny Praisman

כיכר הדואר מנציח את הכנס הדואר הרוסי הממלכתי לקייב באמצע המאה ה-19. השם הקדום של המקום הוא כיכר הסחר. כנראה הייתה כאן תחנת מסחר עוד במאה ה-6 לסה"נ. המקום נזכר בין 8 תחנות מסחר עתיקות בימיה של קייב הרוסית. מכאן נעלה בחזרה לעיר העלינה ברכבת מאוד מעניינת של קייב ונדע את הסיפור שלה.

Uploaded by Evgeny Praisman

הפוניקולר – רכבת קלה בשיפוע ההר היא הראשונה שנבנתה באימפריה הרוסית כאן בקייב. טכס הפתיחה התקיים ב-1905 ומאז היא משמשת את התושבים. הצורך בהקמתה נבע מכך שהמדרונות של העיר העליונה היו מעוד תלולים ורכבת קלה לא יכלה לעלות עליהם. הקרנות הגיעו משוויץ, המסילה נוצרה במפעלים מקומיים וההנדסה הייתה אירופאית.

Uploaded by Evgeny Praisman

הייחודיות שבקרנות והמסילה היא בכך שבאמצע הדרך שני קרנות נעים כל אחד במסילתו ובקצות במסילה משותפת. הקרנות מחוברים ביניהם ע"י קבלים ולמעשה כל פעם "מושכים" אחד את השני. בארץ גם יש תחבורה כשאת והיא הכרמלית שבחיפה, רק שבחיפה כל התנועה היא מתחת לפני הקרקע.

Uploaded by Evgeny Praisman

מלאך מיכאל נחשב כמלאך המגן של העיר קייב. הכניסה על שמו קיימה עוד בימיה של המלכים הראשונים של קייב וכנסיה זו נחשה למקום קבורתם של צאצאי השושלת המלכותית. לכאן גם הועברו מביזנטיון עצמותיה של ברברה הקדושה. הכניסה והמנזר סביבה נהרסו מספר פעמים. פעם אחרונה בזמן הסובייטים וסטאלין רצה להרוס גם את המנזר של סופיה. מי שביקשו ובסוף שמרו על המנזר מהריסה היו הצרפתים ושגריר צרפת במוסקבה בעצמו. מנזר דמיטריוס הקדוש נבנה מחדה לאחר התפרקות ברית המועצות.

Don't waste time for planning
Use detailed routes created by your friends and professionals.
Don't be afraid to get lost in new places!
Pinsteps - globe travel application. Travel pictures.
Don't waste time for planning
Open the world with experience of your friends and professionals without any fear.
This website uses cookies to ensure you get the best experience
OK
Share
Send
Send