לפנינו מתנשא אחד מגורדי השחקים הראשונים בעיר, המסמל את ההתפתחות הפיננסית של תל אביב והמעבר מבניינים היסטוריים לבנייה מודרנית ומרשימה. הקשר בין המבנה הזה לבין בית לוין, עליו דיברנו קודם, טמון בסיפורו של בנק האשראי. בנק זה, שנוסד בבית לוין לאחר מותו של יעקב צבי לוין, סיים את דרכו בבניין הענק הזה, כאשר בשנת 2015 מוזג עם הבנק הבינלאומי.
ההיסטוריה של הבנק כוללת נקודות מפנה חשובות. בשנת 1965, נרכש הבנק על ידי נכדו של הברון רוטשילד, אותו רוטשילד שעל שמו נקראת השדרה המפורסמת. מהלך זה חיזק את מעמדו של הבנק בשוק הבנקאות הישראלי. כשלושה עשורים לאחר מכן, בשנת 1996, הבנק עבר לידיה של קבוצת הבנקאות אינווסטק מדרום אפריקה, ששמרה על המורשת המקצועית של המוסד.
במהלך כל שנות פעילותו, נודע הבנק כשותף אמין ומקצועי בתחום הבנקאות הפרטית וניירות הערך, וסיפק שירותים בסטנדרטים גבוהים לתושבי העיר וללקוחותיו. הבניין המרשים שלפנינו מסמל את הסיפור כולו – מעבר ממבנה היסטורי בעל אופי קהילתי קטן, אל גורד שחקים מודרני, המשקף את תל אביב המתפתחת והשאפתנית.
המסלול שלנו מתחיל בכיכר הבימה, נקודת מפגש מרכזית בתל אביב, המחברת בין שדרות רוטשילד לשדרות ח”ן, הנקראות על שמו של חיים נחמן ביאליק. השדרות הללו הן לא רק דרך יפהפייה תחת עצי הפיקוס, אלא גם חלק מסיפור מכונן של היסטוריית המדינה.
בשדרות ח”ן, בבית מספר 1, נחתם ב-13 במאי 1948 הסכם הכניעה של הנציגים הערבים, יום לפני הכרזת העצמאות הרשמית של מדינת ישראל. רק כמה צעדים משם, בצד השני של שדרות רוטשילד, בביתו של מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב, הכריז דוד בן-גוריון על הקמת המדינה החדשה.
המסלול הזה, שעובר בין שתי נקודות היסטוריות אלה, חושף בפני המטיילים את תולדותיה של תל אביב – מהעיר העברית הראשונה ועד למרכז התרבותי וההיסטורי שהיא היום. הוא מלא בסיפורי בתים, דמויות מכוננות ורגעים משמעותיים. זהו מסלול שמאפשר לא רק לראות את העיר, אלא באמת להכיר אותה ולחוש את הרוח המיוחדת של תל אביב.