אדריכל כנסיית הבשורה, ג’ובאני מוזיו, יצר יצירת מופת ייחודית שמשלבת בין הברוטליזם האדריכלי לבין אמנות עשירה ומגוונת. בקומת הקרקע של המקדש, מוזיו השתמש בעקרונות הברוטליזם, המאופיין בקווים פשוטים וחומרים גולמיים, כדי להדגיש את החיבור לקרקע, למערה הקדושה ולשורשים ההיסטוריים של המקום.
לעומת זאת, הקומה השנייה של המקדש עוצבה כחלל צבעוני ומרשים, שבו השתלבו פסלים, ויטראז’ים וציורים מעשה ידיהם של אמנים מכל העולם. מוזיו ביקש להציג באמצעות יצירות אלו את דמותה הרב-צדדית של מרים הבתולה, כפי שהיא נתפסת בעיני עמים קתולים שונים.
כל יצירה משקפת מאפיינים לאומיים ותרבותיים ייחודיים, אך כולן חולקות חוט מקשר של ערכים אוניברסליים: ענווה, רחמים, אהבה ואמהות. כך, הכנסייה הופכת למקום שבו מסורת ואמנות מתמזגות, ומציעה חוויה רוחנית ואסתטית כאחד.
נצרת: מסע בזמן וברוח החלטנו לבקר בנצרת בחג המולד, אך מהר מאוד הבנו שנצרת אינה זקוקה לתירוץ מיוחד. זו עיר שמזמינה אותך בכל עונה ובכל רגע, עם קסם שמחבר בין העבר להווה. העיר מציעה שילוב מופלא של אותנטיות ומודרניות, מסורתיות וחיים שוקקים, וכל זה עטוף ברוח של קבלת פנים חמה, אנשים מחייכים ואוכל משובח.
התחלנו את סיורנו מהבאר של מרים, שהאגדה מספרת כי כאן שאבה מרים מים. משם הלכנו בין סמטאות העיר העתיקה, שהובילו אותנו אל הבזאר הססגוני, המסגד הלבן השקט, כנסיית בית הכנסת הצנועה, כנסיית הבשורה המרשימה וכנסיית בית יוסף האינטימית. המשכנו אל מוזיאון נצרת עיר המערות, שמספר את סיפור חייה של העיר בתקופות שונות, והתרשמנו מעדויות ארכיאולוגיות ייחודיות.
בסוף היום עצרנו לנוח ולהתענג על כוס קפה בבית קפה פאהום הוותיק, ולאחר מכן נהנינו מארוחה בלתי נשכחת במסעדת אלרדה ובמסעדת טישרין, כל אחת עם המטעמים הייחודיים שלה. זה היה טיול שחיבר בין היסטוריה, תרבות וטעמים – חוויה שנחקקה בזיכרון לעד.