בתוך כנסיית המלאך גבריאל שוכן קברו של כומר חשוב, שתרומתו לעיר בלתי נשכחת. הוא היה האחראי על קבלת האישור לבניית הכנסייה המודרנית וגיוס התרומות הדרושות להקמתה. פועלו מונצח במקום מנוחה אחרון זה, המבטא את הכרת התודה של הקהילה כלפיו.
הקהילה היוונית-אורתודוקסית של נצרת דוברת ערבית, ולשון זו שולטת בתפילות ובכתובות שבכנסייה. עם זאת, האייקונים ושמות הקדושים כתובים ביוונית, עדות לחיבור ההיסטורי של הקהילה למסורת היוונית-אורתודוקסית. השילוב בין השפות והתרבויות משקף את הזהות המורכבת והעשירה של המקום.
נצרת: מסע בזמן וברוח החלטנו לבקר בנצרת בחג המולד, אך מהר מאוד הבנו שנצרת אינה זקוקה לתירוץ מיוחד. זו עיר שמזמינה אותך בכל עונה ובכל רגע, עם קסם שמחבר בין העבר להווה. העיר מציעה שילוב מופלא של אותנטיות ומודרניות, מסורתיות וחיים שוקקים, וכל זה עטוף ברוח של קבלת פנים חמה, אנשים מחייכים ואוכל משובח.
התחלנו את סיורנו מהבאר של מרים, שהאגדה מספרת כי כאן שאבה מרים מים. משם הלכנו בין סמטאות העיר העתיקה, שהובילו אותנו אל הבזאר הססגוני, המסגד הלבן השקט, כנסיית בית הכנסת הצנועה, כנסיית הבשורה המרשימה וכנסיית בית יוסף האינטימית. המשכנו אל מוזיאון נצרת עיר המערות, שמספר את סיפור חייה של העיר בתקופות שונות, והתרשמנו מעדויות ארכיאולוגיות ייחודיות.
בסוף היום עצרנו לנוח ולהתענג על כוס קפה בבית קפה פאהום הוותיק, ולאחר מכן נהנינו מארוחה בלתי נשכחת במסעדת אלרדה ובמסעדת טישרין, כל אחת עם המטעמים הייחודיים שלה. זה היה טיול שחיבר בין היסטוריה, תרבות וטעמים – חוויה שנחקקה בזיכרון לעד.