Left
Right
Pinsteps. בית לוין, השגרירות הרוסית לשעבר, תל אביב
מקומות לביקור בהם בהם תל אביב-יפו שפות: he, en, ru

המבנה שמשמאלנו, הידוע בשמו “בית לוין”, נחשב לאחד מהיפים ביותר בעיר ונושא עמו היסטוריה עשירה ורבת-פנים. המבנה נבנה בשנת 1924 על ידי האדריכל יהודה מגידוביץ’, עבור יעקב צבי לוין, יהודי אמריקאי שהגיע לארץ ישראל משיקגו עם משפחתו. מגידוביץ’, יליד אומן, התחנך באודסה ועבד כאדריכל עד שעלייתו לארץ בספינה המפורסמת “רוסלן” בשנת 1919 פתחה דף חדש בקריירה שלו. כאדריכל ומהנדס העיר הראשון של תל אביב, השאיר מגידוביץ’ אחריו שורה של מבנים אייקוניים, בהם בית לוין, המשקף את סגנונו הייחודי.

לאחר מותו של יעקב צבי לוין כעשר שנים לאחר הקמת המבנה, נמכר הנכס לצבי בראייר, שהפך אותו לבית ספר ללימודי השפה האנגלית ושילב בו משרדים. חלק מהמבנה הושכר לבנק האשראי, שהפך לימים ל-UBANK, מוסד פיננסי מרכזי שעדיין פעיל בעיר.

המבנה שינה את פניו שוב לאחר הכרזת העצמאות של מדינת ישראל, כאשר הפך לשגרירות ברית המועצות. אולם בפברואר 1953, התרחש בו פיצוץ הרסני. הפיגוע תוכנן על ידי קבוצת מוחים לאחר חיסול אנשי הוועד האנטי-פשיסטי בברית המועצות בידי סטאלין, שרובם היו יהודים. אירוע זה גרר משבר דיפלומטי חריף בין ישראל לברית המועצות, שיחסיהן נותקו זמן קצר לאחר מכן. היחסים חודשו לזמן קצר רק לאחר מות סטאלין, אך שוב נפגעו בעקבות מלחמת ששת הימים. רק בתקופת שלטון מיכאיל גורבצ’וב, בסוף שנות ה-80, הוחזרו היחסים הדיפלומטיים לסדרם. תקופה זו הביאה לעלייה מסיבית של כמיליון וחצי יהודים מברית המועצות, עלייה ששינתה את פני החברה הישראלית.

בין העולים הרבים היו מהנדסים ואדריכלים, שהפכו שותפים לשחזור מבנים היסטוריים כמו בית לוין. כך נסגר מעגל – כאשר צאצאיהם הרוחניים של אותם בוני העיר עזרו לשמר את המורשת האדריכלית של תל אביב. בית לוין הוא עדות מרהיבה להיסטוריה של העיר, מהיותו משכנם של יזמים בולטים ועד להפיכתו לסמל תרבותי ואדריכלי שמחבר בין עבר להווה.


תמונות שהועלו על ידי @Evgeny Praisman
מדריכים
רשימת הטיולים כולל המקום הזה
Evgeny Praisman
שדרות רוטשילד – מכיכר הבימה עד מוזיאון העצמאות

המסלול שלנו מתחיל בכיכר הבימה, נקודת מפגש מרכזית בתל אביב, המחברת בין שדרות רוטשילד לשדרות ח”ן, הנקראות על שמו של חיים נחמן ביאליק. השדרות הללו הן לא רק דרך יפהפייה תחת עצי הפיקוס, אלא גם חלק מסיפור מכונן של היסטוריית המדינה.

בשדרות ח”ן, בבית מספר 1, נחתם ב-13 במאי 1948 הסכם הכניעה של הנציגים הערבים, יום לפני הכרזת העצמאות הרשמית של מדינת ישראל. רק כמה צעדים משם, בצד השני של שדרות רוטשילד, בביתו של מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב, הכריז דוד בן-גוריון על הקמת המדינה החדשה.

המסלול הזה, שעובר בין שתי נקודות היסטוריות אלה, חושף בפני המטיילים את תולדותיה של תל אביב – מהעיר העברית הראשונה ועד למרכז התרבותי וההיסטורי שהיא היום. הוא מלא בסיפורי בתים, דמויות מכוננות ורגעים משמעותיים. זהו מסלול שמאפשר לא רק לראות את העיר, אלא באמת להכיר אותה ולחוש את הרוח המיוחדת של תל אביב.

גלה מסלולים ליד המקום הזה הִנֵה!
Evgeny Praisman (מְחַבֵּר)
Здравствуйте! Меня зовут Женя, я путешественник и гид. Здесь я публикую свои путешествия и путеводители по городам и странам. Вы можете воспользоваться ими, как готовыми путеводителями, так и ресурсом для создания собственных маршрутов. Некоторые находятся в свободном доступе, некоторые открываются по промо коду. Чтобы получить промо код напишите мне сообщение на телефон +972 537907561 или на epraisman@gmail.com и я с радостью вам помогу! Иначе, зачем я всё это делаю?
IsraelWay
Welcome to the official account of Israel Way Educational Tourism services. The company dates its story from the early beginning of informal education in the field of tourism in Israel. Israel Way aims to develop and implement educational tourism programs to research and seek the self-identification of future generations of Jewish people. We are proud to preserve the tradition and be guided by authentic values and innovative technologies. Thank you for joining us.
אל תבזבזו זמן בתכנון
השתמש במסלולים מפורטים שנוצרו על ידי חבריך ואנשי המקצוע שלך. אל תפחד ללכת לאיבוד במקומות חדשים!
This website uses cookies to ensure you get the best experience
OK
Tweet
Share
Share
Send
Send