כיכר הכמרים הפכה לאבן שואבת להתחדשות חברתית בעיר. בעלי שני מלונות בוטיק השוכנים בכיכר לקחו על עצמם לשמר את מורשת המקום באמצעות שיפוץ אחוזות עתיקות בנות 200 שנה. חלונות הקשת הגבוהים, המאפיינים את המבנים ההיסטוריים, משווים להם מראה אצילי ומרשים. שם הכיכר, כיכר הכמרים, שימש כהשראה לשמות המלונות – “אל ביסאר,” שפירושו בערבית בישוף, ו”אל מיטראני,” שפירושו כומר. למרות הקשר ההיסטורי, כל אחד מהם ביטא את המורשת בדרכו הייחודית.
כיכר הכמרים שימרה את שמה גם בגל ההתחדשות של שנות התשעים, אך מה שאירע כאן היה הרבה מעבר לשיפוץ אדריכלי – זו הייתה תופעה חברתית שיצרה זהות חדשה ומרגשת למקום, שבו ההיסטוריה והמודרניות נפגשות בהרמוניה מופלאה.
נצרת: מסע בזמן וברוח החלטנו לבקר בנצרת בחג המולד, אך מהר מאוד הבנו שנצרת אינה זקוקה לתירוץ מיוחד. זו עיר שמזמינה אותך בכל עונה ובכל רגע, עם קסם שמחבר בין העבר להווה. העיר מציעה שילוב מופלא של אותנטיות ומודרניות, מסורתיות וחיים שוקקים, וכל זה עטוף ברוח של קבלת פנים חמה, אנשים מחייכים ואוכל משובח.
התחלנו את סיורנו מהבאר של מרים, שהאגדה מספרת כי כאן שאבה מרים מים. משם הלכנו בין סמטאות העיר העתיקה, שהובילו אותנו אל הבזאר הססגוני, המסגד הלבן השקט, כנסיית בית הכנסת הצנועה, כנסיית הבשורה המרשימה וכנסיית בית יוסף האינטימית. המשכנו אל מוזיאון נצרת עיר המערות, שמספר את סיפור חייה של העיר בתקופות שונות, והתרשמנו מעדויות ארכיאולוגיות ייחודיות.
בסוף היום עצרנו לנוח ולהתענג על כוס קפה בבית קפה פאהום הוותיק, ולאחר מכן נהנינו מארוחה בלתי נשכחת במסעדת אלרדה ובמסעדת טישרין, כל אחת עם המטעמים הייחודיים שלה. זה היה טיול שחיבר בין היסטוריה, תרבות וטעמים – חוויה שנחקקה בזיכרון לעד.